Hertha: Dárdai Pál nem ért egyet a befektető kritikájával

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.22. 09:26
null
Dárdai Pál szerint a Herthának 27 pont lett volna a maximum az őszi szezonban (Fotó: Getty Images)
Csődközeli állapot és az élvonalbeli búcsú után jelentősen átalakult a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (2. Bundesliga) szereplő Hertha BSC játékoskerete. A nehéz, gyengébb idénykezdet után a csapat magyar vezetőedzőjének, Dárdai Pálnak azonban csupán három meccs miatt van hiányérzete.

A Herthánál jelentősen, szinte teljes egészében kicserélődött a játékoskeret a Bundesliga-búcsú után, hiszen nyáron 24-en távoztak a csapattól, ezek után nem akkora meglepetés, hogy a másodosztályú idény elején kissé beragadtak a berliniek, s első három bajnokijukat úgy bukták el, hogy gólt sem szereztek.

A Fürth elleni 5–0-s diadal után bár egy ideig még hullámzó volt a csapat teljesítménye, de a Hertha elindult felfelé, s az őszi szezon utolsó kilenc meccsén veretlenségi sorozatot épített, így a téli szünetre 17 forduló után a 7. helyről vonulhat, mindössze hat pontra az osztályozót érő harmadik helytől, miközben a Német Kupában a legjobb nyolc közé jutottak, s január végén a szintén másodosztályú Kaiserslauternnel csapnak össze.

A Kicker szerint Johannes Spors, a Hertha befektetőjének, a 777 Partnersnek a globális sportigazgatója arról beszélt, hogy a csapat jobb annál, mint amit a tabella mutat.

„Nem értek teljesen egyet ezzel. Ha valaki A-t mond, mondjon B-t is. Érveljen. Ne a levegőbe beszéljen. Akkor elfogadom. A kritika mindig jólesik. Ha őszinték akarunk lenni, az őszi szezon első felében huszonhét pont lett volna a maximum tőlünk” – mondta Spors kritikája kapcsán Dárdai Pál, részletezve, hogy a Karlsruhe, a Hannover és a Nürnberg ellen is előnyről veszítettek pontokat.

A magyar szakember mindhárom fia a Hertha játékosa, de előbb szeptemberben a legidősebb, Palkó szenvedett súlyosabb sérülést, majd novemberben a legfiatalabb, Bence is kidőlt, ellenben Dárdai Márton alapembere volt a csapatnak, ebben a kiírásban 20 meccsen 1600 játékperc jutott neki, ez pedig a második legtöbb a berlini keretben.

Mártont nemrég egyébként Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is meglátogatta, a Berlinben született ballábas védő ugyanis még nem döntötte el, hogy a német vagy a magyar nemzeti csapatot választja (bátyja egyszeres magyar válogatott, Bence viszont nyáron épp Magyarországon lett U17-es Európa-bajnok a német korosztályos csapattal).

Dárdai Pált a Kicker az ünnepi időszakról is kérdezte, hiszen a német első- és másodosztály rövid téli szünetet tart, így nekik is lehetőségük van egy kisebb kikapcsolódásra.

„A karácsonyt családostul Berlinben töltjük. Palkó és Bence sérültek, ezért itt kell végezniük a rehabilitációt. Ha minden jól megy, talán elmehetek a feleségemmel Magyarországra egy jó disznóvágásra, aztán az édesapám nevét viselő hagyományos teremtornára, melyen nyolc csapat és háromszáz ember játszik, táncol és nevet. Aztán mielőtt visszatérünk Berlinbe szilveszterre, remélem, hogy még egy termálfürdő belefér” – mondta Dárdai Pál, aki a januári játékosmozgás kapcsán kiemelte, hogy a csapatnak nincs tízmillió eurója a kívánságokra, ha nem távozik senki, nem is jön senki, de ha valaki elmegy, azt szeretnék pótolni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik