Német Kupa: óriási blama, harmadosztályú csapat búcsúztatta a Bayernt

Vágólapra másolva!
2023.11.01. 23:05
null
Az öröm pillanatai Saarbrückenben (Fotó: Getty Images)
A Hertha Berlin kisebb meglepetésre 3–0-ra legyőzte odahaza az élvonalban vitézkedő Mainzot a labdarúgó Német Kupában, a legjobb 16 közé jutásért játszott mérkőzésen. A szerdai játéknap másik nagy meccsén a Bayern München általános meglepetésre 2–1-re kikapott a harmadosztályú Saarbrückentől, ezzel búcsúzott a sorozattól.

 

Nem túlzás állítani, hogy a sokkal jobb produkcióval rukkolt ki a Dárdai Pál vezette Hertha BSC, mint a Bundesligában vitézkedő Mainz, amely csak egy, kaput eltaláló lövéssel jelentkezett – ehhez képest a berliniek ötször találták el Zentner kapuját. Az öt lövésből három be is ment: Reese az első félidő ráadásában, majd a fordulás után Tabakovic 11 perc alatt kétszer volt eredményes, így megérdemelten jutott tovább a fővárosi együttes (3–0).

Amikor Thomas Müller szemfüles átlövéssel a 16. percben vezetést szerzett a Bayern Münchennek a harmadosztályú Saarbrücken otthonában, sokan azt hihették, hogy a hátralevő idő már csak formalitás – nos, ők tévedtek, miután a hazai együttes egy védelmi hibát kihasználva a szünet előtt egyenlített. A második félidőt végigtámadta a bajor alakulat, de nem tudta felőrölni a hősiesen védekező hazaiak ellenállását, ami a ráadásban megbosszulta magát. A 96. percben Marcel Gaus lövése utat talált Neuer kapujába, ezzel eldőlt, hogy a 2021–2022-es idény után ismét a második forduló jelenti a végállomást Mülleréknek – két évvel ezelőtt a Mönchengladbach páholta el a bajor kolosszust 5–0-ra.

 


 

A késő esti idősáv többi meccsén az Eintracht Frankfurt simán legyőzte a Viktoria Kölnt, míg a Nürnberg–Hansa Rostock csata a rendes játékidő 2–2-s döntetlenje után hosszabbításba torkollott...

FRISSÍTÉS: A NÜRNBERG JUTOTT TOVÁBB

A hazai együttes a 99. percben szerezte meg a mindent eldöntő gólt, s még egy kihagyott tizenegyes is belefért, mert innen már nem tudott visszajönni a Hansa.

NÉMET KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Hertha BSC (II.)
–Mainz 3–0
Nürnberg (II.)–Hansa Rostock (II.) 3–2 – hosszabbítás után
Saarbrücken (III.)–Bayern München 2–1
Viktoria Köln (III.)–Eintracht Frankfurt 0–2
KORÁBBAN
Borussia Dortmund–Hoffenheim1–0
Freiburg–Paderborn (II.) 1–3
Holstein Kiel (II.)–Magdeburg (II.) 3–3 – 11-esekkel 3–4
Sandhausen (III.)–Bayer Leverkusen 2–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik