Hertha: Dárdai Márton nem sokat gondolkozott még, melyik válogatottat válassza

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.21. 12:50
null
Dárdai Márton még nem döntött, német vagy magyar válogatott legyen-e (Fotó: Getty Images)
Hosszabb interjút adott a német Kickernek a német U21-es labdarúgó-válogatott Észtország elleni 4–1-es sikere után a Hertha BSC játékosa, Dárdai Márton, aki többek között beszélt arról is, hogy a német vagy a magyar nemzeti csapatot választja-e.

 

A korábbi magyar szövetségi kapitány, Dárdai Pál 1997-ben lett a német élvonalbeli Hertha labdarúgója, s klublegendaként vonult vissza 2011-ben, jelenleg pedig harmadszor irányítja a most másodosztályú csapatot vezetőedzőként.

A szakember mindhárom fia, ifjabb Dárdai Pál, Dárdai Márton és a nyáron, Magyarországon a német válogatottal U17-es Európa-bajnokságot nyerő Dárdai Bence is Berlinben született és nőtt fel, előbbi hatszor volt német utánpótlás-válogatott, de 2022. november 20-án a magyar nemzeti csapatban mutatkozott be, utóbbi pedig eddig 13-szor öltötte magára a nationalelf korosztályos csapatainak mezét.

A fivérek közül a legtöbb utánpótlás-válogatottsága Dárdai Mártonnak van, aki U16-os kora óta már 24 meccsen lépett pályára német színekben, ennek ellenére szülei miatt ő is választhatja a magyar nemzeti csapatot, hamarosan pedig döntenie kell.

„Nem gondolkoztam ezen sokat. Most az itteni meccsekre koncentrálok és meglátom, mit hoz a jövő. Eddig végig a német utánpótlás-válogatottban játszottam, a végső döntést pedig én hozom meg, de van még időm” – idézi a Kicker Dárdai Mártont.

Dárdai Pál korábban arról beszélt, teljes mértékben fiaira bízza a döntést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik