Bayern: a világbajnok védő próbajátéka után nem kapott szerződést

Vágólapra másolva!
2023.10.10. 13:10
null
Jérome Boateng a Bayern Münchennél edz, de nem kapott szerződést egykori klubjától (Fotó: Getty Images)
Nem kapott szerződést, mégis köszönetét fejezte ki a Bayern München labdarúgócsapatának Jérome Boateng azért, hogy próbajátékon vehetett részt és együtt edzhet a együttessel.

„Köszönöm a klubnak, hogy lehetőséget adott a bizonyításra a Säbener utcában és külön köszönöm Thomas Tuchel vezetőedzőnek és stábjának a támogatást” – üzent Instagram-oldalán a világbajnok, jelenleg csapat nélküli, 35 éves német hátvéd, hozzátéve, hogy a Bayern-szurkolóktól is sok biztatást kapott az elmúlt napokban, amiért szintén nagyon hálás.

A Bayern, melynek Lőw Zsolt a másodedzője, pénteken közölte Boatenggel, hogy nem kínálnak neki szerződést, ugyanakkor a Säbener utcai edzőbázist továbbra is látogathatja.

Tuchel a döntést azzal kommentálta, hogy nem elsősorban szakmai okai vannak, és szerepet játszott benne Boateng családon belüli erőszak miatt évek óta húzódó bírósági ügye, amely új szakaszba lépett és hamarosan újabb tárgyalás vár rá.

A Bayernben 2011 és 2021 között tíz idényen át futballozó Boateng – aki 2014-ben nyert vb-címet a német válogatottal – a vád szerint egy 2018-as karibi nyaralás során inzultálta és megütötte két gyermekének édesanyját, akit meg is harapott, illetve a földre lökött, valamint hozzávágott egy lámpát és egy hűtőtáskát. A játékos tagadja a vádakat.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik