Németország: a Bayern elengedné Nagelsmannt a válogatotthoz

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.09.12. 17:21
null
Nagelsmann jó eséllyel szövetségi kapitány lesz (Fotó: AFP)
A sport1.de értesülése szerint Julian Nagelsmann az első számú jelölt a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára, a Bayern München pedig kész elengedni korábbi vezetőedzőjét, aki hivatalosan még a bajor klub szolgálatában áll.

A sport1.de cikke idézi Uli Hoenesst, a bajorok tiszteletbeli elnökét, aki szerint a Bayern München nem gördít akadályt Nagelsmann távozása elé, de hivatalos ajánlat még nem érkezett érte.

„A megállapodás nem a Bayernen múlik” – mondta Hoeness.

Bár már nem Julian Nagelsmann a vezetőedző a Bayernnél, de a klub nem rúgta ki Thomas Tuchel kinevezése után, hanem csak felfüggesztette. Így Nagelsmann továbbra is kapja a fizetését a szerződése alapján, amely 2026-ig szól – ez a megoldás rövid távon anyagilag jövedelmezőbb lehet, mintha azonnal elköszöntek volna tőle. Ebből a szempontból is fontos lehet a Bayernnek, hogy létrejöjjön az üzlet.

A német válogatottól menesztették Hansi Flicket a Japántól elszenvedett 4–1-es vereség után, így a ma esti, Franciaország elleni meccsen ideiglenes kapitányként Rudi Völler irányítja a nemzeti együttest.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik