Megerősödve tért vissza a Herthához ifj. Dárdai Pál

R. Gy.R. Gy.
Vágólapra másolva!
2023.07.27. 09:49
null
Ifj. Dárdai Pál újra kék-fehérben (fotó: herthabsc.com)
Hosszabb interjút közölt a Hertha BSC honlapja a nemrég a berliniekhez igazolt ifjabb Dárdai Pállal, akit ők a Németországban megszokott módon csak Palkónak hívnak.

 

Dárdai elmondta, amikor elment, nem is hitte volna, hogy vissza fog térni. Most azonban nagyon jól érzi magát, hiszen itt nőtt fel, felpezsdíti a gondolat, hogy újra a berlini Olimpiai Stadionban játszhat.

Az interjúból kiderült, hogy már nagyjából fél éve megkeresték őt azzal, hogy el tudná-e képzelni a visszatérést, és május-júniusban fordultak komolyra a tárgyalások. Dárdai elismerte, hogy más klubok is megkeresték, csakhogy a családok és a barátok közelsége egyértelműen a berliniek mellett szólt.

Természetesen adta magát a kérdés: mennyit nyomott a latban az, hogy az apja az edző és a testvérei (Márton és Bence) is ott vannak a keretben? A Fehérvár volt játékosa szerint ez egyáltalán nem játszott szerepet. Nyilván örül, hogy ott van a két testvére, annyiban pedig könnyű lesz a dolga, hogy már ismeri edző apja taktikai elképzeléseit.

Szóba került az is, mi történt Palkóval azóta, hogy elment Berlinből. A legfontosabbnak azt tartja, hogy jelentős izomtömeget szedett fel, több mint száz tétmeccset játszott, köztük a magyar válogatottban is szerepet kapott, így kijelentheti, hogy profi futballista lett belőle. A magyar válogatottság továbbra is ott lebeg a szeme előtt, és reméli, hogy még többször kap lehetőséget, hiszen szeretne kijutni a németországi Európa-bajnokságra. Azt is jól tudja ugyanakkor, hogy ehhez a klubjában kell bizonyítania.

A Hertha BSC új szerzeménye leginkább atletikus téren érzi a fejlődést, erősebb és gyorsabb lett. Nagyon élvezte a nemzetközi kupameccseket, ugyanakkor fontos élettapasztalatot szerzett abban is, hogyan tudja megállni a helyét a családjától és a megszokott környezetétől távol. Dárdai Palkó úgy véli, ez a próba csak az előnyére vált.

Arra a kérdésre, hogy milyen poszton képzeli el magát a berlinieknél, Dárdai úgy válaszolt, hogy bár a legjobban a széleken érzi jól magát, a támadók között bárhol szívesen játszik, és gyakran cserélgeti akár egy meccsen is a posztokat. Vágyik a góllövésre, ugyanakkor nagy örömöt adnak neki a gólpasszok is.

A felkészülése öt hete tart, de a Fehérvár edzőmeccsein nem játszhatott, hiszen mindenki tudta, hogy távozik. Ezért bár fizikailag jól áll, a játékban még nem az igazi. Így aztán nem biztos benne, hogy a Fortuna Düsseldorf elleni bajnoki idénynyitón szerepet kap, de úgy gondolja, hogy ha úgy adódik, mindenképpen készen áll rá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik