Bayern: pénzmosás gyanúja miatt razziázott a rendőrség a székházban – sajtóhír

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2023.04.30. 12:10
null
Razziát tartottak a Bayern székházában (Fotó: AFP)
A Bild beszámolója szerint kedden nyomozók szálltak ki a Bayern München székházához, hogy egy orosz oligarchát érintő pénzmosási ügyben bizonyítékokat keressenek.

A német hatóságok ugyanis pénzmosás gyanújával nyomoznak a világ száz leggazdagabb embere között számon tartott orosz oligarcha, Aliser Uszmanov ellen. A korábban az Arsenal részvényeseként, illetve a Nemzetközi Vívószövetség elnökeként a sportéletben is aktívan jelen levő, 69 éves milliárdost Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik szövetségeseként tartják számon, ezért az ukrajnai háború kitörése után számos szankcióval büntette az Európai Unió.

Aliser Uszmanov
Aliser Uszmanov

A Bild szerint Uszmanov és a Bayern tiszteletbeli elnöke, Uli Hoeness jól ismerik egymást, ugyanis 2022 márciusáig az oligarcha is Tegernsee-ben lakott, Hoeness pedig gyakran ajándékozott neki jegyeket a München kiemelt mérkőzéseire.

A Süddeutsche Zeitung egy másik, a nyomozás szempontjából relevánsabb szálra is felhívta a figyelmet. A lap szerint egy ciprusi cég 250 ezer euróért bérelt sky boxot az Allianz Arénában, a pénz pedig egy Uszmanovhoz köthető svájci bankszámláról érkezett.

A legfőbb ügyész hivatala szerint a Bayern ebből a szempontból inkább tanú az ügyben, nem gyanúsított. A frankfurti ügyészség szóvivője arról tájékoztatott, hogy a hatóságok nem folytatnak semmilyen vizsgálatot a bajor klub vagy annak tisztviselői ellen, arra azonban nem kívánt választ adni, hogy találtak-e bármilyen bizonyítékot az ügyben a székházban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik