Bayern: Ha Tuchel marad, Müller távozik – sajtóhír

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.21. 12:40
null
Hamann szerint ha Tuchel marad a Bayern edzője, Thomas Müller távozik (Fotó: Getty Images)
Hosszabb írással jelentkezett a Sky Sports német kiadásában a Bayern München, a Newcastle United, a Liverpool, a Manchester City és a Milton Keynes Dons egykori játékosa, az 59-szeres német válogatott Dietmar Hamann, aki a bajor csapat vezetőségének jelenlegi állapota mellett arról is írt, hogy ha Thomas Tuchel marad a müncheniek vezetőedzője, akkor Thomas Müller távozik a csapattól.

 

Hamann írását azzal kezdi, hogy a Bayern München egy kereskedelmi vállalkozás, jóléte pedig a sportsikereken múlik, de a Német Kupából és a Bajnokok Ligájából való kiesés mellett a bajnoki cím is egyre nagyobb veszélyben forog.

A korábbi labdarúgó szerint Julian Nagelsmann felfüggesztése és Thomas Tuchel kinevezése a vezetőség legjobb tudása szerint történt, de egyelőre nem hozta meg a kívánt hatást – a bajorok az új edzővel az első hat meccsükből csak kettőt tudtak megnyerni.

Hamann bár találgatni nem szeretett volna, azt írta, ha a müncheni klub vezetőségében változás lesz, Uli Hoeness akár ideiglenesen is visszatérhet, míg a 2017 óta sportigazgatóként dolgozó Hasan Salihamidzicnek és a 2021-ben ügyvezető igazgatónak kinevezett Oliver Kahnnak mindenben együtt kell működnie egymással.

Az alig négy héttel ezelőtt kinevezett Thomas Tuchelről bár úgy gondolja Hamann, még nem helyes minősíteni, de nem értette, hogy a vezetőedző miért csak a kispadra nevezte a 121-szeres német válogatott támadót, Thomas Müllert a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóján.

„Nem értem, hogy Thomas Müllert miért nem játszatta a mérkőzés elejétől kezdve, amikor érzelmekre és olyan vezérekre lett volna szükség, akik jobbá tesznek másokat. Az, hogy Tuchel csak Mané után cserélte be, Thomas Müller arculcsapása volt. A Bayern arca előtt lép pályára egy olyan játékos, aki egy hete megütötte a csapattársát. Tuchel irányításával Thomas Müller a következő idényben nem lesz a Bayern játékosa” – írta Hamann.

„A Bayernnek tíz középpályása van, de egyik sem világklasszis. Ha nem kockáztatsz, minden hiábavaló. Ha négy-öt hét sérülés után Chuopo-Moting játszik a City ellen, akkor tudod, hogy gondjait lesznek” – jegyezte meg Hamann, kitérve arra is, hogy szerinte nyáron Sadio Mané távozására lehet számítani, a bajorok viszont Victor Osimhennel vagy Randal Kolo Muanival nagyot nyernének.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik