Eb 2020: Németország nem favorit – Uli Hoeness

Vágólapra másolva!
2021.03.23. 16:04
null
Hoeness (balra) helyesli Löw kapitány távozását (Fotó: AFP)
A magyarokkal azonos csoportban szereplő német labdarúgó-válogatottat nem tartja favoritnak Uli Hoeness, a Bayern München tiszteletbeli elnöke az Európa-bajnokságon – számolt be róla az MTI.

A korábbi világ- (1974) és Európa-bajnok (1972) futballista jelezte: a csapat a nyári kontinenstornáig még fejlődni fog – a november 17-i, spanyoloktól elszenvedett 6–0-s vereség után különösen –, de nem tekinthető esélyesnek.

Hoeness arra is kitért, hogy Joachim Löw szövetségi kapitány jó döntést hozott, amikor jelezte, hogy az Eb után távozik posztjáról, de addig még vb-selejtezők is várnak az együttesre. A németek Izland ellen kezdenek csütörtökön Duisburgban, majd vasárnap Romániával találkoznak Bukarestben, és jövő szerdán fogadják Észak-Macedóniát ugyancsak Duisburgban.

„Meggyőződésem, hogy a válogatott sokkal jobban fog játszani, mint az utolsó fellépésén" – mondta Hoeness, aki szerint nem szabad a spanyolok elleni összeomlásból kiindulni, az együttes jó helyzetből vághat neki az Eb-nek, de nem esélyesként.

Az Eb-n a németek Münchenben játsszák csoportmeccseiket, ott lesz június 15-én a világbajnok franciák, 19-én a címvédő portugálok és 23-án a magyarok elleni összecsapásuk.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik