Bayern: Barca-nevelésű védővel erősítene Guardiola - sajtóhír

Vágólapra másolva!
2013.03.20. 22:41
A Sport Bild értesülései szerint Pep Guardiola, a Bayern München nyáron munkába álló vezetőedzője a Sevilla védőjével, Alberto Botíával erősítené meg a bajorok védelmét. A 24 esztendős hátvédet jól ismeri a szakember, hiszen a Barcelona második csapatánál már dolgoztak együtt a felek.

Botía a 2007–2008-as szezonban a Barcelona B-nél dolgozott együtt Guardiolával, de az első keretbe még a 42 esztendős szakember kinevezése után sem volt esélye bekerülni, így 2009 nyarán úgy döntött, hogy távozik nevelőegyesületétől.

A spanyol utánpótlás-válogatott védő útja a Sporting Gijónba vezetett, ahol kiváló teljesítményt nyújtott, így 2012 augusztusában hárommillió euróért szerződtette a Sevilla.

Botía ebben az idényben eddig 14 bajnokin léphetett pályára az andalúz klubban, és egy gólt szerzett. Az már csak hab a tortán, hogy azt az egyet a Barcelona ellen fejelte a Camp Nouban.

A Bayern München egyébként a hírek szerint az Atléticio Madrid védője, Diego Godín iránt is érdeklődik, ám az uruguayi futballista 15 millió eurós kivásárlási ára meghiúsíthatja az üzletet, és a bajorok inkább a Guardiola által favorizált Botía mellett tehetik le a voksukat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik