Stieber góllal és gólpasszal segítette csapatát a kiesési rangadón

Vágólapra másolva!
2009.02.13. 19:56
Megszerezte első gólját a TuS Koblenz együttesében Stieber Zoltán. A magyar légiós a találaton kívül egy gólpasszal is kivette részét a Wiesbaden elleni kiesési rangadón aratott 3–1-es koblenzi sikerből.
Stieber a Koblenz egyik legjobbja volt
Fotó: Imago
Stieber a Koblenz egyik legjobbja volt
Stieber a Koblenz egyik legjobbja volt
Fotó: Imago
Stieber a Koblenz egyik legjobbja volt
Igazi kiesési rangadót rendeztek pénteken a Bundesliga 2-ben: az utolsó helyen álló TuS Koblenz az utolsó előtti Wiesbaden otthonába látogatott. Természetesen ez az összecsapás önmagában még nem generálna nagy érdeklődést a honi futballdrukkerek körében, de magyar érdekeltsége is volt a meccsnek: a vendégeknél a kezdőcsapatban kapott helyet Stieber Zoltán.

Sőt, jó játékkal hálálta meg edzője bizalmát. A magyar légiós először az első félidő hajrájában villant meg, ekkor egy szögletet követően szerzett gólt, 2–0-ra alakítva ezzel a mérkőzés állását.

Stieber a harmadik koblenzi gólból is kivette a részét, az 58. percben a gólpasszt jegyezte: baloldali beadása után csapattársának már csak a hálóba kellett pofoznia a labdát.

Ekkor úgy tűnt, hogy eldőlt a találkozó, de a hajrára mégis maradt izgalom: előbb szépítettek a hazaiak, majd a két gólt szerző Njazi Kuqit kiállította a játékvezető. Az emberhátrány ellenére a Koblenz 3–1-ra megnyerte a mérkőzést, és „feljött” az utolsó előtti helyre.

A gólt és gólpasszt jegyző Stieber Zoltánt a 90. percben cserélte le edzője.

Stieber a téli átigazolási szezonban került a Koblenz együtteséhez az Aston Villától. A magyar játékos 2005-ben került a birminghamiek tartalékcsapatához, majd két évvel később a klub vezetői 2009-ig szóló profi szerződést ajánlottak neki.

A magyar légiós Angliában kölcsönben megfordult a harmadosztályú Yeowil Town csapatánál is, de a felnőttcsapatban tétmérkőzésen nem mutatkozhatott be – ezután döntött a váltás mellett.

BUNDESLIGA 2

20. FORDULÓ
Wiesbaden–TuS Koblenz 1–3
Greuther Fürth–FSV Frankfurt 0–0
Oberhausen–St. Pauli 3–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik