Gomezt 2008 nyarán majdnem elvitte a Bayern, most már túl drága

Vágólapra másolva!
2009.01.08. 13:27
Uli Hoeness, a Bayern München menedzsere röviden összefoglalta a rekordbajnok téli átigazolási stratégiáját a német lapoknak: Ivica Olic érkezésével felesleges lenne kidobni 30 millió eurót Mario Gomezre, Mark van Bommelnek heteken belül döntenie kell, marad-e, Anatolij Timoscsukkal pedig folynak a tárgyalások – de az ukrán középpályás túl sokat követel.
Gomez túl drága, Timoscsuk túl sokat kér: Uli Hoeness (jobbra) nem akar feleslegesen pénzt költeni
Fotó: Imago
Gomez túl drága, Timoscsuk túl sokat kér: Uli Hoeness (jobbra) nem akar feleslegesen pénzt költeni
Gomez túl drága, Timoscsuk túl sokat kér: Uli Hoeness (jobbra) nem akar feleslegesen pénzt költeni
Fotó: Imago
Gomez túl drága, Timoscsuk túl sokat kér: Uli Hoeness (jobbra) nem akar feleslegesen pénzt költeni

Bár 2008 nyarán kis híján megszerezte a Bayern München a VfB Stuttgart német válogatott csatárát, Mario Gomezt, úgy látszik, a bajor sztárcsapat elvesztette érdeklődését a támadó iránt, túl magas ára miatt.

EGYRE KÖZELEBB A MEGEGYEZÉS PODOLSKI ÜGYÉBEN

Franz Beckenbauer szerint az 1. FC Köln és a Bayern München álláspontja egyre közeledik a bajoroktól elvágyódó Lukas Podolski ügyében.

„Egy dolog biztos: mi már nem akarunk alkudozni, nem megyünk 10 millió eurós eladási ár alá. A kölniek javítottak az utolsó ajánlatukon, és most nagyon jó irányba haladnak a tárgyalások. Bízom benne, hogy rövidesen megegyezünk” – nyilatkozta.
A Stuttgart a nyáron 25 millió euró fölötti ajánlatot kapott a Bayerntől Gomezért, a svábok viszont 30 milliót akartak érte, és az árat most is tartják – ez pedig Franz Beckenbauer és Uli Hoeness szerint a jelenlegi helyzetben pénzkidobás lenne.

„30 millió egyszerűen túl sok Gomezért. Ráadásul Olic már aláírt, és ő betölti a Lukas Podolski esetleges távozásával maradt űrt” – nyilatkozta a német hírügynökségnek Hoeness, aki azért hozzátette: továbbra is figyelemmel kísérik a VfB támadóját. A Bayern esetleg csaliként bevetheti a fiatal és rendkívül tehetséges Toni Kroost, aki elégedetlen a kevés játéklehetőséggel, a Stuttgart viszont örömmel szerződtetné.

A menedzser szerint a Bayern szerződésajánlatával elégedetlen csapatkapitánynak, Mark van Bommelnek január utolsó napjáig kell döntenie, hogy elfogadja-e az új kontraktust. A brazil Zé Roberto áprilisig ad választ a klub ajánlatára, a védekező középpályás posztjára kiszemelt ukrán Anatolij Timoscsukkal pedig folynak a tárgyalások, ezek azonban megakadhatnak a Zenit labdarúgójának anyagi követelései miatt.

„Folynak a tárgyalások Timoscsukkal és menedzserével, de egyszerűen olyan követeléseik vannak, amelyeket nem akarunk teljesíteni. Mi megtettük a végleges ajánlatunkat, most már kizárólag a játékoson múlik, elfogadja-e azt” – mondta Hoeness.

A Bayernnel kapcsolatos átigazolási hír még, hogy a rekordbajnok a Bajnokok Ligája-mérkőzéseken megfigyelte a BATE fehérorosz támadóját, Vitalij Rogyionovot is.

„Az ügynököm értesített arról, hogy a Bayern érdeklődik irántam. Ha Münchenbe szerződhetnék, az hatalmas előrelépés lenne számomra” – mondta a nyolcszoros válogatott csatár.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik