Rensing kikéri magának, hogy Beckenbauer amatőrnek nevezte

Vágólapra másolva!
2008.12.18. 19:57
A Bundesliga utolsó idei fordulója után Franz Beckenbauer élesen kritizálta Michael Rensinget. A Császár szerint a Bayern München kapusa amatőr módon cselekedett a Stuttgart egyenlítő gólja előtt, és az ő nyakába varrta a bajorok pontvesztését (2–2 lett a vége). Rensing azonban nem értett egyet az őt ért kritikákkal, és keményen visszavágott a Bayern legendájának.
Tény, nagy volt a forgalom Rensing kapuja előtt a Stuttgart ominózus góljánál
Fotó: Reuters
Tény, nagy volt a forgalom Rensing kapuja előtt a Stuttgart ominózus góljánál
Tény, nagy volt a forgalom Rensing kapuja előtt a Stuttgart ominózus góljánál
Fotó: Reuters
Tény, nagy volt a forgalom Rensing kapuja előtt a Stuttgart ominózus góljánál
Beckenbauer a Stuttgart–Bayern München mérkőzés után a DSF adásában nyíltan Rensinget hibáztatta a müncheniek pontvesztéséért.

„Ha egy kapus kijön a kapujából, akkor meg kell szereznie a labdát. Ahogy el akarta ütni a labdát, az egyszerűen amatőr volt – szólt a kritika a kétszeres aranylabdás szájából. – A vonalon nagyszerű teljesítményre képes, de meg kell tanulnia kijönni a magas labdákra, mert ezen a téren még nagyon gyenge.”

A kemény szavak ellenére Beckenbauer nem javasolja új kapus igazolását, és biztos benne, hogy a jövőben Rensing az egyik legjobb lesz a posztján a világon.

„Türelmesnek kell lennünk vele. Iker Casillas is követett el hibákat pályája elején, de bíztak benne a Real Madridnál, és ma már a világ egyik legjobb kapusa. Rensing is az lesz” – jelezte a Császár, hogy azért bízik a 24 éves hálóőrben.

Ennek ellenére a válasz nem késett sokat, Rensing nem vette jó néven, hogy amatőrnek nevezte.

„Ostobaságot beszélt Beckenbauer – mondta a Bildnek a kapus. Három vagy négy játékos állt előttem annál az esetnél, egyszerűen nem tudtam őket ellökni az utamból. Ezen kívül még szabálytalankodtak is velem szemben, ezt Jens Lehmann (a Stuttgart kapusa, aki a gólnál előre ment) is elismerte a mérkőzés után.”

Rensing nem volt könnyű helyzetben, hiszen Oliver Kahn örökébe kellett lépnie, ráadásul a Bayern harminc éve nem kezdte olyan rosszul a szezont, mint idén, így neki is épp elég kritika jutott. Elmondása szerint azonban egyre nagyobb az önbizalma, és szeretné bebizonyítani, hogy méltó utódja Kahnnak, nem csak a klubjában, hanem a válogatottban is.

„Nyilvánvaló, a hosszú távú terveim között szerepel, hogy én legyek a nemzeti tizenegy elsőszámú kapusa. Aki a Bayernben bizonyítani tud, annak mindig jó esélye van a Nationalelfben való szereplésre is.”

RENSING AMATŐR KIJÖVETELE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik