Toni Kroos a második fordulóba lőtte a címvédő bajorokat

Vágólapra másolva!
2008.08.10. 22:32
A szezon első igazi tétmérkőzésén nem brillírozott Jürgen Klinsmann együttese, de azt is mondhatjuk, hogy az Erfurt játékosai nyújtottak nagyszerű teljesítményt: nézőcsalogató, izgalmas mérkőzésen a Bayern München 4–3-ra bizonyult jobbnak harmadosztályú ellenfelénél.
Itt még a Bayern kapujába tartó labdát nézi Kroos (jobbra), de a végén eldöntötte a meccset
Fotó: Reuters
Itt még a Bayern kapujába tartó labdát nézi Kroos (jobbra), de a végén eldöntötte a meccset
Itt még a Bayern kapujába tartó labdát nézi Kroos (jobbra), de a végén eldöntötte a meccset
Fotó: Reuters
Itt még a Bayern kapujába tartó labdát nézi Kroos (jobbra), de a végén eldöntötte a meccset

A Bayern München esélyeshez méltóan kezdte a mérkőzést, Philipp Lahm már a hatodik percben megszerezte a vezetést a bajoroknak. A hazai pályán játszó, harmadosztályú Rot-Weiss Erfurt azonban nem adta könnyedén a bőrét, és a 23. percben kiegyenlített Cannizarro révén. Az olasz játékos Tiago jobboldali beadását továbbította közelről Michael Rensing hálójába.

Az erfurtiak öröme azonban nem tartott sokáig, egy perc múlva ugyanis újra Bayern-előnyt mutatott a stadion eredményjelzője. Jobban mondva csak a második bajor gól született ekkor, az kicsit tovább tartott, míg ez a kijelzőn is megjelent: ugyanis az asszisztens először lest jelzett, majd némi gondolkodás után mégis érvényesnek ítélték Podolski találatát.

A visszajátszást megnézve azt mondhatjuk, jól döntött a játékvezetői hármas, mert bár Klose lesen volt, de nem avatkozott játékba, a gólszerző pedig a védők mögül érkezett, és higgadtan értékesítette a ziccert.

A félidő hátralevő részében már nem változott a mérkőzése állása, a félidőben mindkét mester változtatott csapatán: hazai részen Albert Bunjaku váltotta Semmert, a bajoroknál pedig Bastian Schweinsteiger érkezett Hamit Altintop helyére.

Az Erfurt-tréner Karsten Baumann húzása rögtön sikeresnek bizonyult: a svájci Bunjaku mindössze két perce volt a pályán, amikor egy baloldali beadásra érkezve megelőzte a védőket, és kilenc méterről a kapuba lőtt.

Ismét döntetlen volt az állás, a Bayern kezdhette előlről az építkezést, és a teher is a münchenieken volt: eddig az összes első osztályú csapat sikerrel vette az első fordulót, és a bajnoki- és kupacímvédő bajorok sem akartak kilógni a sorból.

Ennek megfelelően az 57. percben ismét a Münchennél volt az előny, ezúttal a másik lengyel származású csatár, Miroslav Klose szerezte meg a vezetést, Lahm baloldali beadását fejelte Orlishausen kapujába.

De ezzel nem volt még vége az izgalmaknak! A lelkes erfurtiak harmadjára is egyenlítettek: Bunjaku a kifutó Rensing mellett, jobb külsővel emelt a kapu jobb oldalába… Ekkor bizonyára sokakban felrémlett a Német Kupa tavalyi kiírásának első fordulója, ahol a sokkal esélyesebb bajorok csak Oliver Kahn bravúrjainak köszönhetően léptek túl a Wacker Burghausen gárdáján.

Hogy ez ne így legyen, arról Toni Kroos gondoskodott: a mindössze 18 éves német játékos a 80. percben Lell kipattanó lövésére érkezett, és 15 méterről a kapuba ágyúzta a labdát.

A mérkőzés 90. percében ismét megvolt az Erfurt lehetősége az egyenlítésre, Cannizarro azonban négy méterről az égbe lőtte a labdát – ez egyben a piros-fehér, roppant szimpatikusan küzdő hazai gárda kupabúcsúját is jelentette.

NÉMET KUPA, 1. FORDULÓ

ROT-WEISS ERFURT–BAYERN MÜNCHEN 3–4 (1–2)
Erfurt, 24500 néző
ROT-WEISS ERFURT: Orlishausen - Schnetzler, M. Pohl, Loose, Pinske - Hauswald (59. Wolf), Cinaz, Rockenbach da Silva (85. Ströhl), T. Judt - Cannizzaro, Semmer (46. Bunjaku)
BAYERN MÜNCHEN: Rensing - Lell, van Buyten, Lucio, Lahm - Hamit Altintop (46. Schweinsteiger), Kroos, van Bommel, Zé Roberto (85. Ottl) - Klose, Podolski
Gólszerzők: Cannizzaro (22.), Bunjaku (47. és 67.), illetve Lahm (6.), Podolski (24.), Klose (57.), Kroos (80.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik