Uli Hoeness most az olajmaffiába és Abramovicsba rúgott egyet

Vágólapra másolva!
2008.08.07. 19:20
Uli Hoeness, a Bayern München visszafogottságáról éppen nem ismert menedzsere bővítette beszólásainak hosszú listáját: a vezető ezúttal az olajmaffiát és Roman Abramovicsot szemelte ki célpontnak. Hoeness elmondása szerint alig bírja elviselni a gondolatot, hogy ha beáll egy benzinkúthoz tankolni, a pénz közvetve egy másik klubot gyarapít…
Várakozással néz az idény elé: Uli Hoeness (balra) szerint Jürgen Klinsmann sikerre vezetheti a Bayernt
Fotó: Imago
Várakozással néz az idény elé: Uli Hoeness (balra) szerint Jürgen Klinsmann sikerre vezetheti a Bayernt
Várakozással néz az idény elé: Uli Hoeness (balra) szerint Jürgen Klinsmann sikerre vezetheti a Bayernt
Fotó: Imago
Várakozással néz az idény elé: Uli Hoeness (balra) szerint Jürgen Klinsmann sikerre vezetheti a Bayernt

A német SPOX-ban megjelent interjújában Uli Hoeness, a Bayern München menedzsere kíméletlen támadást intézett a labdarúgásba nagy pénzeket visszaforgató olajmaffia, no meg (mily meglepő) Roman Abramovics ellen.

A FELKÉSZÜLÉSRŐL ÉS A KERETRŐL

„Nem ment minden rendben a felkészülés alatt. Ribéry, Toni, Borowski, Sagnol és Demichelis is megsérült, főleg Toni sérülése jött rosszul. Egy világverseny után amúgy sem szokott tökéletes lenni a felkészülés. Nem vagyunk még jó formában, de ezzel más klubok is küszködnek. Nincs szükségünk újabb csatárra, az ifjú Thomas Müller bármikor bevethető a profiknál is. Klinsmann ráadásul sok fiatalnak akar lehetőséget adni. Hatalmas büszkeség, mikor a saját nevelésű játékosok bekerülnek a csapatba. Ez azt jelenti: valamit jól csinálunk”
„Nagyon dühös leszek, ha beállok tankolni egy benzinkúthoz, és arra gondolok: az olajmaffia most húzza ki a pénzt a zsebemből, és ez más klubokhoz kerül a tulajdonosokon keresztül. Ez Abramovics úrra is vonatkozik” – mérgelődött Hoeness.

„Egyetlen válaszunk lehet: legyőzni a Chelsea-t és a hasonló csapatokat a pályán. Ez megfelelő elégtétel” – tette hozzá.

„A nagy klubokba hatalmas pénzt fektetnek a milliárdosok, így aztán nem lehet olyan domináns erő az európai futballban, mint a hetvenes években az Ajax vagy a Bayern München volt. Megszűnt a hagyományos hierarchia. A helyzet rózsásnak látszik, de hogy ezek a tulajdonosok és pénzek jót tesznek-e a labdarúgásnak, nos, azt már nem tudom” – mondta a menedzser.

Hoeness természetesen a vitriolos támadás mellett a saját klubjával is foglalkozott. A vezető figyelmeztette a játékosokat: nagyon komoly célokért kell küzdeniük, így ha nem nyújtanak megfelelő teljesítményt, már repülnek is – legalábbis az első csapatból.

„Jobb, ha minden szerződtetett játékosunk tisztában van azzal, hogy nem nyújthatnak heteken át pocsék teljesítményt. Ebben az esetben kikerülnek az első csapatból. Nagy céljaink vannak, ezt nem engedhetjük meg magunkat. Nem építhetünk egy új csapatot fél évig, hogy aztán a tabella 12. helyéről kelljen felkapaszkodnunk” – mondta.

„A nyomás nagyobb rajtunk, mint valaha. Nem csak pontokat kell szereznünk, a közönség minden meccsen jó játékot is vár. A nagy célok felállítása még nem jelenti azok elérését is: a BL-ben a kieséses szakaszban belefuthatunk a Barcelonába, a Realba, vagy a Chelsea-be, akik bármikor kiverhetnek. De jó érzésem van a szezon előtt. Jürgen Klinsmann hihetetlen lelkiismeretesen dolgozik a csapattal. Ennél többet már nem tehet” – nyilatkozott a 2008–09-es szezonban a nemzetközi porondon is komoly sikerekre vágyó Bayern-menedzser, aki 30. idényét kezdi meg a csapatnál.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik