Hajnal Tamás bombagólja is kellett a trófea elnyeréséhez

Vágólapra másolva!
2008.07.23. 22:39
A német labdarúgóidény nyitányaként Borussia Dortmund–Bayern München mérkőzést játszottak Németországban. A Borussia Dortmund Hajnal Tamás főszereplésével szerezte meg a Német Szuperkupát, a magyar középpályás hatalmas szabadrúgásgóllal járult hozzá a Dortmund győzelméhez.
Fotó: Reuters
Fotó: Reuters

A Dortmundban kezdőként kapott lehetőséget Hajnal Tamás, a másik oldalon bemutatkozott Bayern-mezben a Werder Brementől érkező német válogatott Tim Borowski.

Az első helyzet Luca Toni fejese révén a Bayernhez fűződött, ám az első félidőben a Borussia játszott jobban. Valdez különösen aktív volt a helyzetek termelésében, és Hajnal Tamás is remekül illeszkedett be az alakuló Dortmund középpályájába.

Egyébként Hajnal végezte el a sárga-feketék szabadrúgásainak és szögleteinek nagy részét is, akárcsak annak idején a Karlsruhéban.

Valdez fejesét Rensing bravúrral védte, majd Hajnal mozdulatát bámulta mindenki a stadionban. A magyar játékos bal oldalról háttal a kapunak, ollózva vette célba a kapu bal oldalát, és mindössze néhány centit tévedett. A dortmundi közönség már ekkor vastapssal jutalmazta a magyar játékost.

A 29. percben megszerezte a vezetést a Dortmund. Petric ugratta ki Blaszczykowskit, Lell hatalmasat hibázva nem tudta elrúgni a labdát, a tizenhatoson belülre érkező Blaszczykowski pedig a háló közepébe helyezett.

Négy perccel később Hajnal Tamást növelte kétgólosra az előnyt. A dortmundiak 18 méteres szabadrúgását elemi erővel lőtte a léc alá. Hatalmas gól volt! A Dortmund a szünetben teljesen megérdemelten vezetett meggyőző különbséggel.

NÉZZE MEG HAJNAL TAMÁS BAYERN MÜNCHENNEK LŐTT GÓLJÁT VIDEÓN!



Jürgen Klinsmann, a Bayern-edzője szünetben öt kezdőjátékosát (közte Klosét, Schweinsteigert és Tonit) is lecserélte, és fiatalok érkeztek a helyükre. A második félidő lassan csordogálva telt.

A Bayern fiataljai szerencsésen szépítettek Ekici révén a 71. percben, sőt… A helyzetek nélküli második félidő rendes játékidejének utolsó percében Weidenfeller kapus óriási védése kellett a dortmundi siker biztossá válásához.

A Dortmund megérdemelten nyerte a Német Szuperkupát, és örömteli, hogy a trófea megszerzéséhez a 60 percet játszó Hajnal Tamás aktív játékkal és góllal járult hozzá.

NÉMET SZUPERKUPA

Borussia Dortmund–Bayern München 2–1 (Blaszczykowski 29., Hajnal 33., ill. Ekici 73.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik