Dárdai lesz a Bundesliga „legrégebbi” légiósa a következő szezonban

Vágólapra másolva!
2008.07.09. 15:56
Az ausztriai Stegersbachban (vagyis a burgenlandi Szenteleken) edzőtáborozik a Hertha BSC, amely nem csupán az augusztusi Bundesliga-rajtra, hanem a moldovai Nistru Otaci ellen július 17-én Berlinben sorra kerülő UEFA-kupa-selejtezőre is készül. Természetesen az 51-szeres válogatott Dárdai Pállal a soraiban, aki 1997 óta áll a berlini kékek szolgálatában.
Dárdai Pál 51-szer szepelt a magyar válogatottban
Fotó: Szabó Miklós (NS-archív)
Dárdai Pál 51-szer szepelt a magyar válogatottban
Dárdai Pál 51-szer szepelt a magyar válogatottban
Fotó: Szabó Miklós (NS-archív)
Dárdai Pál 51-szer szepelt a magyar válogatottban

– Sejtem a választ, de azért megkérdezem: böngészte a Bundesliga következő idényében szereplő külföldi futballisták németországi pályafutását?
– Nem jutott eszembe. Miért, kellett volna?

– Csak azért, mert ön lesz a legrégebben légióskodó játékos a német élvonalban.
– Ó, csakugyan? Akkor ezt a bosnyák Sergej Barbareznek köszönhetem, aki ezek szerint tényleg visszavonul... Meg talán magamnak is. Amikor Berlinbe kerültem, azt tűztem ki magam elé célul, hogy legalább tíz évet húzzak le a Bundesligában. Sikerült, immár tizenegy esztendeje állok a Hertha alkalmazásában, túl sikereken és kudarcokon egyaránt. Úgy vagyok vele, hogy innentől kezdve csemegének számítanak az együttesnél eltöltött percek, órák, mérkőzések.

– Hogy látja, miben változott a labdarúgás az elmúlt évtizedben?
– Szerintem az volt a jó világ, amikor egy-egy csapatban legfeljebb három légiós szerepelhetett. Meg aztán tíz éve több egyéniség tűnt fel a pályákon, ma pedig hihetetlen, mennyire telített a piac. És nem feltétlenül egyéniségekkel. Emlékszem még azokra a mérkőzésekre, amelyeken egyik fél sem vitte túlzásba a védekezést, a taktikázást – talán a nézők is jobban szórakoztak.

– Harminckét esztendős...
–...de nem vagyok öreg, komolyan mondom, huszonhét évesnek érzem magam. Ha nem fáj a jobb bokám, márpedig újabban nem fáj, akkor az égvilágon semmi panaszom sincs. A különböző teszteken még mindig az első háromban végzek a csapaton belül, erősnek, motiváltnak érzem magam, továbbá van egy fantasztikus feleségem, három csodálatos kisfiunk, szóval kerek a világ.

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A SZERDAI NEMZETI SPORTBAN, A 6. OLDALON.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik