Kulcsszerep, félelem nélkül: a Dortmund vezére lenne Hajnal Tamás

Vágólapra másolva!
2008.07.08. 20:37
Lejátszotta első hivatalos mérkőzéseit Hajnal Tamás a Borussia Dortmund sárga-fekete szerelésében: a magyar válogatott középpályás a wattenscheidi Halleluja Cup-on lépett pályára csapatával. Sok sikerélményben nem lehetett része: az 1997-es BL-győztes mindkét mérkőzését elvesztette 0–0 után büntetőkkel. A nyári "eredménytelenséget" még elviselik a szurkolók, de augusztustól élesben kell bizonyítani: az új tréner által vezetett BVB fanatikusainak már elegük van a sikertelen szereplésből.
Nem könnyű utolérni: Hajnal Tamás (sárgában) akcióban a Duisburg ellen
Fotó: Imago
Nem könnyű utolérni: Hajnal Tamás (sárgában) akcióban a Duisburg ellen
Nem könnyű utolérni: Hajnal Tamás (sárgában) akcióban a Duisburg ellen
Fotó: Imago
Nem könnyű utolérni: Hajnal Tamás (sárgában) akcióban a Duisburg ellen

„Nem érzem, hogy nyomás alatt lennék. Nem azért jöttem Dortmundba, hogy statisztáljak, kulcsszerepet akarok vállalni a csapatban. Mindent kiadok magamból az edzéseken, de nem figyelek a külső nyomásra” – nyilatkozta az irányító első meccsei után a Borussia hivatalos honlapjának.

Bármennyire igyekszik nem odafigyelni az elvárásokra Hajnal, a Karlsruhétól 1,5 millió euróért leigazolt, a Bundesliga 2007-08-as legjobb csapatába is beválasztott középpályás szereplése elé komoly várakozással néznek a szurkolók. A hihetetlen népszerűségnek örvendő BVB évek óta nem szerepel hírnevéhez méltón, és a magyar irányító kulcsszerepet kaphat a dortmundiak Jürgen Klopp által újjáépített csapatában.

„Nagyon jó képességű játékosokból áll a gárda, de fontos, hogy csapatként is jól működjünk. Mindenki tiszta lappal indul az edzőnél. Klopp nagyon agresszív játékot vár el tőlünk, ehhez hozzá kell szoknunk. Remélem, a további felkészülési mérkőzések jobban sikerülnek” – mondta a Dortmundban a 30-as számú mezt megkapó középpályás.

„Jól és eredményesen akarok játszani, de nincs számszerű célkitűzésem. Minél több gólt szerzek és gólpasszt adok, annál jobb, de a legfontosabb, hogy hasznos legyen a játékom a csapat számára. Ez az elsődleges, az egyéni szereplést ennek kell alárendelnem” – tette hozzá Hajnal.

Hajnallal együtt nyolc új játékossal készül a Bundesliga 2008-09-es szezonjára a Dortmund: a Borussia Klopp kérésére leigazolta a hátvéd Patrick Owoyomelát és a hatalmas tehetségnek tartott Neven Suboticot, rajtuk kívül pedig Lukas Kruse, Bajram Sadrijaj, Felipe Santana, Marcel Schmelzer és a kölcsönből visszatérő Nuri Sahin is sárga-fekete mezbe öltözik.

A legnagyobb igazolás azonban alighanem az új edző: a Mainzban félistenként tisztelt Jürgen Klopp a Bundesliga egyik legtehetségesebb szakembere. A televíziós szakkommentátorként is dolgozó (az Eb után Oliver Kahn váltja a ZDF-nél) tréner nyolc év után mondott búcsút a Mainznak, és a jövőben egy célja van: ismét felépíteni egy nagycsapatot Dortmundban, amelyre a BVB fanatikusai már igen régóta várnak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik