Jürgen Klinsmann: Nem érdekel, mit gondolnak, a saját fejem után megyek

Vágólapra másolva!
2008.07.03. 12:40
A korábbi német válogatott játékos nem sokáig titkolta, hogy nagy célokat akar elérni a müncheni klub élén, és ennek érdekében változtatásoktól sem riad vissza. Az első, általa életbe léptetett újítás azonban nem a játékoskeretet vagy a taktikát érintette, mint azt sokan várták, hanem meglepő módon a sajtótájékoztatóra érkező fotósokat.
Jürgen Klinsmann szerint a sikerhez nélkülözhetetlen a jó hangulat
Fotó: MTI/EPA
Jürgen Klinsmann szerint a sikerhez nélkülözhetetlen a jó hangulat
Jürgen Klinsmann szerint a sikerhez nélkülözhetetlen a jó hangulat
Fotó: MTI/EPA
Jürgen Klinsmann szerint a sikerhez nélkülözhetetlen a jó hangulat
A sajtó munkatársai döbbenten vették tudomásul, csak három percük van arra, hogy fényképeket készítsenek a bajorok új edzőjéről. Hasonlóképp meglepődött ezen a döntésen Karl-Heinz Rummenigge és Uli Hoeness, a Bayern két vezetője is. Jürgen Klinsmannt ez azonban cseppet sem hatotta meg, és kijelentette: „megvannak a saját elképzeléseim, és ezek alapján dolgozom, akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik.”

Valószínűleg „Klinsi” futballistamúltja is közrejátszik abban, hogy egyik fő céljának a nyugodt, családias légkör megteremtését tartja. „Fontos, hogy sokat beszéljünk egymással, én is a játékosokkal, és a csapattagok is egymás között. Mindennap motiváltaknak kell lenniük, és élvezniük azt, amit csinálnak” – folytatta a korábbi német szövetségi kapitány.

Amikor a játékosigazolásokra terelődött a szó, az új vezetőedző elmondta, a keret nagyon sok labdarúgóból áll, ezért csak akkor érkezhet új ember, ha valakitől megválnak a klub vezetői.

A közelmúltban sok szó esett arról, hogy Lukas Podolski távozik, a helyére pedig a stuttgarti Mario Gomez kerül, de egyrészt nem sikerült megegyezni a VfB Stuttgart vezetőivel Gomez vételáráról, másrészt Klinsmann szeretné megtartani Podolskit.

„Mind Lukas Podolski, mind Bastian Schweinsteiger nagyon tehetséges játékos, és szerepelnek az elképzeléseimben. Ugyanakkor nem tudom garantálni nekik, hogy folyamatosan a kezdőcsapatban kapnak helyet, ahhoz túlságosan erős a keretünk” – jelentette ki Klinsmann.

A két német válogatott labdarúgónak tehát nincsen bérelt helye a kezdőben, egy másik fiatalnak azonban igen. Ez a valaki pedig nem más, mint Michael Rensing, akiben Jürgen Klinsmann Oliver Kahn utódját véli felfedezni, és határozottan kijelentette, Rensing lesz a bajorok első számú kapusa a következő szezonban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik