Uli Hoeness: Három éven belül Európa legjobbjai között leszünk!

Vágólapra másolva!
2008.05.29. 09:35
Nem várható a 2007-eshez hasonló nagy játékosmozgás a Bayern Münchennél, legalábbis ezt állította egy interjúban Uli Hoeness. A bajorok klubmenedzsere elismerte: a német rekordbajnok valóban szerette volna leigazolni Gennaro Gattusót, de nem sikerült dűlőre jutniuk a Milan középpályásával. És ha már Gattusóról lemaradtak, valószínűleg maximum egy nagy igazolást terveznek a nyáron.
Egy korszak vége: a visszavonuló Oliver Kahn itt még csapatkapitányként Kalkuttában
Fotó: Reuters
Egy korszak vége: a visszavonuló Oliver Kahn itt még csapatkapitányként Kalkuttában
Egy korszak vége: a visszavonuló Oliver Kahn itt még csapatkapitányként Kalkuttában
Fotó: Reuters
Egy korszak vége: a visszavonuló Oliver Kahn itt még csapatkapitányként Kalkuttában

A Bayern München indiai túrával búcsúztatta a visszavonuló Oliver Kahnt és a nyári Európa-bajnokság után a svájci válogatott kispadjára átülő Ottmar Hitzfeldet, de a Bundesliga győztesének a klubmenedzsere már az átigazolási piac kihívásaira koncentrál.

HOENESS A TÁVOZÓKRÓL

„Hatalmas veszteség mindkettő. Oliver Kahn hihetetlen, hogy mennyit tett a klubért az elmúlt 14 évben. Ottmar Hitzfeld pedig fantasztikus sikereket ért el a csapattal. Nehéz lesz őket felülmúlni.”
No nem mintha a tavalyi nagybevásárláshoz hasonlót terveznének a bajorok: Uli Hoeness szerint erre nincs is szükség.

„Tim Borowskit már leigazoltuk, a válogatott középpályás remek fogás. Nem hinném, hogy minden évben őrülten költekeznünk kéne. Gennaro Gattusót le szerettük volna igazolni, de sajnos ez nem jött össze. Tavaly nagyon komoly igazolások kellettek, hisz egyértelmű volt: a csapat erősítésre szorult. Most nem ugyanez a helyzet, a keret elég erős a következő szezonhoz” – mondta.

„Elképesztő, milyen nevekkel és összegekkel dobálóznak az átigazolási piacon. Mi megpróbáljuk továbbra is a saját utunkat járni, nem pedig beszállni a pénz elszórásába. Lépésről lépésre szeretnénk haladni. A cél adott: két-három éven belül ott akarunk lenni Európa öt legerősebb csapata között” – tette hozzá.

Több szempontból is korszakhatár lesz a 2008–09-es év a Bayernnek: Ottmar Hitzfeld helyett a teljesen más stílust képviselő Jürgen Klinsmann ül le a kispadra, a klublegendává váló Oliver Kahn pedig nagy űrt hagy maga után a kapuban.

„Jürgen Klinsmann teljesen más habitusú tréner, mint Hitzfeld. Halálos vétek lenne, ha megpróbálná utánozni, éppen ezért nem is fogja. A saját útját fogja járni. Ugyanez vonatkozik Michael Rensingre is. Teljesen egyértelmű, hogy nem lesz egyszerű Oliver Kahn nyomdokaiba lépnie, de fiatal és rendkívül tehetséges. Tökéletesen megbízunk benne, építünk rá” – mondta Hoeness.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik