Tizenegyesek után jutott elődöntőbe a Torghellét nélkülöző Jena

Vágólapra másolva!
2008.02.26. 21:48
Bejutott az elődöntőbe a Borussia Dortmund és a Carl Zeiss Jena a Német Kupa negyeddöntőjében. A BVB magabiztosan, 3-1-re győzte le a Lőw Zsoltot is foglalkoztató Hoffenheim gárdáját. A Torghelle Sándort nélkülöző Jena a 120. percben mentette tizenegyesekre a meccset, és a büntetőpárbajt megnyerte a Stuttgart otthonában.
Tobias Werner (jobbra) vezetést szerzett a Jenának, majd a tizenegyespárbajban is eredményes volt
Reuters
Tobias Werner (jobbra) vezetést szerzett a Jenának, majd a tizenegyespárbajban is eredményes volt
Tobias Werner (jobbra) vezetést szerzett a Jenának, majd a tizenegyespárbajban is eredményes volt
Reuters
Tobias Werner (jobbra) vezetést szerzett a Jenának, majd a tizenegyespárbajban is eredményes volt

A negyeddöntőkre került sor a Német Kupában, és kedden este két mérkőzést rendeztek. A Dortmund a Hoffenheim, a Stuttgart pedig a Jena gárdáját fogadta.

A Hoffenheimben szerepet kapott Lőw Zsolt, de csapata az első huszonöt percben kétgólos hátrányt szedett össze. Előbb a 20. percben Tinga remek passzát a szabadon hagyott Giovanni Federico vette át, majd húsz méterről Ramazan Özcan felett a hálóba lőtte a labdát.

Még fel sem ocsúdott a kapott gól után a Hoffenheim, már újra a kapujukban táncolt a labda: egy beadás megcsúszott az egyik vendégvédő fején, Tinga érkezett, és két méterről a hálóba bólintott.

Nem került padlóra a Baden-Württemberg-i együttes, és a 38. percben sikerült szépíteniük is: Martin Amedick szabálytalankodott Demba Bával szemben, és Francisco Copadót az sem zavarta meg, hogy dr. Felix Brych játékvezető megismételtette vele a büntetőt – mindkétszer magabiztos volt. A félidő végén még Lőw Zsolt is kapott egy sárga lapot.

Az 54. percben visszaállította a kétgólos különbséget a Dortmund, Alexander Frei ívelt középre szabadrúgásból, ott pedig Mladen Petric nyolc méterről a kapuba fejelt. Három perccel később Ralf Rangnick, a vendégek mestere cserélt, Lőwöt egy középpályás, a bosnyák válogatott Sejad Salihovic váltotta.

A Dortmund végül 3-1-re nyert, és bejutott a kupa elődöntőjébe.

A Stuttgart nem indított a mérkőzés elején nagy rohamokat a Torghelle Sándort nélkülöző Jena ellen, a fehérorosz Vaszilij Homutovszkij kapusnak a 14. percben kellett védenie először, egy Yildiray Bastürk-lövést tolt kapu mellé.

A 28. percben újra a török középpályás volt nagy helyzetben, lövése ezúttal a kapufát találta el. Négy perccel később némileg váratlanul a vendég Jena jutott vezetéshez, Torsten Ziegner labdáját Tobias Werner fejelte a hálóba.

Szünet után Armin Veh beküldte az elefántcsontparti Arthur Bokát, és az aprótermetű játékos némi életet lehelt a döcögő stuttgarti gépezetbe. Eredménnyel azonban sokáig nem jártak a támadások.

Henning Bürger nehezen viselte az izgalmakat, Thorsten Kinhöfer játékvezető a 78. percben unta meg a vendégek edzőjének reklamálásait, és felküldte őt a tribünre. Három perccel később a Stuttgart megszerezte az egyenlítő gólt, Boka játszott Mario Gomezhez, és a válogatott csatár Homutovszkij kapus mellett a hálóba lőtt.

A rendes játékidő nem hozott döntést, jöhetett a hosszabbítás. A 94. percben újra Gomez villant, a csatár ezúttal Bastürk beadását fejelte a hálóba, megszerezve a vezetést a Stuttgartnak.

Már mindenki elkönyvelte a stuttgarti sikert, amikor Robert Müller kihasználta Sven Ulreich kapus hibáját, és a 120. percben kiegyenlített. Jöhettek a büntetők!

Az első három körben nem hibáztak a kijelölt játékosok, a negyedik stuttgarti rúgó, Antonio da Silva azonban a kapu fölé lőtt. Ez végzetesnek bizonyult, hiszen a hátralévő játékosok mindannyian magabiztosak voltak, így a Jena – a Nürnberg és a Bielefeld után – újabb élvonalbeli klubot búcsúztatott.

NÉMET KUPA

NEGYEDDÖNTŐ
Dortmund – Hoffenheim (II) 3-1 (Federico 20., Tinga 23., Petric 54. ill. Copado 38.-11-es)
Stuttgart – Carl Zeiss Jena (II) 2-2 – tizenegyesekkel: 4-5 (Gomez 81., 94. ill. Werner 32., R. Müller 120.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik