Mourinho válthatja a nyáron a bajorok kispadján Hitzfeldet

Vágólapra másolva!
2008.01.04. 20:23
Jose Mourinho lenne az ideális jelölt a nyáron távozó Ottmar Hitzfeld pótlására a Bayern München kispadjára, nyilatkozta a német Bild című napilapnak Franz Beckenbauer, a bajor klub elnöke.
Jose Mourinhót ezúttal a Bayern Münchennel hozták hírbe
Jose Mourinhót ezúttal a Bayern Münchennel hozták hírbe
Jose Mourinhót ezúttal a Bayern Münchennel hozták hírbe
Jose Mourinhót ezúttal a Bayern Münchennel hozták hírbe

A Bayern jelenlegi vezetőedzőjének, Ottmar Hitzfeldnek a szerződése a 2007-2008-as szezon végén lejár, és a kiváló szakember az elmúlt napokban megerősítette azokat a híreszteléseket, miszerint a nyáron távozik is a klubtól.

Nem is telt el sok idő azóta, máris olyan híresztelések láttak napvilágot, hogy a helyére az ősszel a Chelsea-től távozott Jose Mourinho érkezhet a Bundesliga éllovasának kispadjára.

A portugál edzőnek azonban nagy hátránya lehet, hogy nem tud németül, azonban Franz Beckenbauer, a bajor klub elnöke szerint a korábban a Portót Bajnokok Ligája-győzelemre vezető trénernek van még elég ideje arra, hogy megtanulja a nyelvet nyárig.

„Nyárig el tud végezni egy nyelvtanfolyamot. Szóval miért is ne?” - reagált a korábbi kétszeres aranylabdás klasszis arra a kérdésre, hogy lehet-e a portugál szakember a távozó Hitzfeld utóda.

„Nekünk egy nagy névre van szükségünk - folytatta a „Császár”. - Nagyszerű taktikai érzéke van, rengeteg tapasztalatot gyűjtött az évek során, és meghatározó alakja lehetne a Bundesligának.”

A bajorok elnöke azonban elmondta, még semmi sem biztos ez ügyben. Egy dolgot viszont kizárt: azt, hogy ő ülne le a Bayern München kispadjára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik