Bayern: Hitzfeld válaszára várnak, addig nem jön szóba más

Vágólapra másolva!
2007.11.20. 15:48
A téli bajnoki szünet végéig kizárólag Ottmar Hitzfelddel (képünkön jobbra), a jelenlegi vezetőedzővel tárgyal a Bayern München német labdarúgóklub vezetősége, és csak akkor gondolkodik majd az utódlásáról, ha a szakember nem akarja meghosszabbítani a nyáron lejáró szerződését.

A napokban találgatások jelentek meg a sajtóban arról, hogy Rafael Benitez lenne a Bayern München kiszemeltje, de ezt Uli Hoeness, a bajorok klubmenedzsere határozottan cáfolta.

„Sem a Liverpoollal, sem Rafael Benitezzel nem tárgyaltunk” – közölte Hoeness a német rekordbajnok hivatalos internetes oldalán (www.fcbayern.de).

„Nagyon jó barátok vagyunk Ottmar Hitzfelddel, és a szavamat adtam neki, hogy ő az első ember, akivel a téli időszakban asztalhoz ülünk.”

„Ha a tárgyalások eredményesek lesznek, akkor nem kell senki mással beszélnünk – folytatta a sportvezető. – Ha nem sikerül megegyezni, akkor kezdünk csak el gondolkodni más edzőről. Addig azonban fogadják el, hogy a híreszteléseknek nincs semmi alapjuk.”

Az 58 esztendős Ottmar Hitzfeldnek ez a második edzői időszaka Münchenben, először 1998 és 2004 között irányított a szakmai munkát a bajoroknál.

Hitzfeld 1997-ben a Borussia Dortmunddal, 2001-ben pedig a Bayern Münchennel Bajnokok Ligáját nyert.

Uli Hoeness közölte azt is: Valerien Ismaël nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket az Allianz Arenáben, így a télen – ha találnak neki klubot – távozhat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik