Jól mutatkoztak be a bajorok új szerzeményei a Ligakupában

Vágólapra másolva!
2007.07.21. 20:01
A Bayern München is bejutott a Német Ligakupa elődöntőjébe, miután 4-1-re legyőzte a Werder Bremen gárdáját. Az új szerzemények közül Franck Ribéry és Hamit Altintop is eredményes volt, a francia játékos két gólt is szerzett. Miroslav Klosénak nem sikerült bevennie volt csapata hálóját.
Ribéry (balra) kétszer, Schweinsteiger egyszer vette be Wiese hálóját
Reuters
Ribéry (balra) kétszer, Schweinsteiger egyszer vette be Wiese hálóját
Ribéry (balra) kétszer, Schweinsteiger egyszer vette be Wiese hálóját
Reuters
Ribéry (balra) kétszer, Schweinsteiger egyszer vette be Wiese hálóját

A Schalke-Karlsruhe mérkőzés után a Werder Bremen-Bayern München Ligakupa-mérkőzést is Düsseldorfban játszották. Az összecsapáson már a müncheniek színeiben lépett pályára Miroslav Klose, aki korábban éppen a Werderben töltött szép éveket.

A brémaiaknál szerepet kapott a Mainzból visszatérő Andreasen, és bekerült a csapatba a tavalyi szezonban mindössze egy meccset kapó Schindler is. Nem volt ott viszont Carlos Alberto, akit 7,8 millió euróért szerződtettek.

A bajoroknál a már említett Klose mellett Jansen, Altintop, Ribéry és Zé Roberto is pályán volt a kezdésnél az új szerzemények közül.

Feszült hangulatban kezdődött a mérkőzés, erre csak rátett Andreasen csúnya szabálytalansága a negyedik percben. A dán játékos és a kapuját elhagyó Kahn is sárga lapot kapott.

A kilencedik percben a Werder egy hatalmas védelmi hibát kihasználva szerzett vezetést: Fritz beadása után Lúcio rosszul szabadított fel, Borowski nem tétovázott, és kilőtte a jobb alsó sarkot.

A 24. percben egy jobb oldali beadás után a védők üresen hagyták Klosét, aki kapura is bólintott. Wiese még fel tudta bokszolni a labdát a levegőbe, de mielőtt birtokba vehette volna a játékszert, az érkező Schweinsteiger a hálóba fejelt.

Három perccel később már a Bayern vezetett: Hamit Altintop 25 méterről, ballal lövésre szánta el magát, és a labda a bal felső sarokban kötött ki.

És még nem volt vége a Bayern-góloknak: Jansen balról adott be, és bár Schweinsteiger hatalmas lyukat rúgott a tizenhatoson belül, Ribéry a második hullámból érkezve a bal sarokba lőtt.

Az 53. percben Wome kezezése után büntetőhöz jutott a Bayern, Ribéry lába nem remegett meg, a francia játékos a bal sarokba lőtt.

A Bayern védelme jól zárt, nem igazán tudott helyzetbe kerülni a brémai csapat. A 67. percben Andreasen távoli lövéssel tesztelte Kahnt, de a rutinos kapus kiütötte a hatalmas bombát.

A müncheniek megtartották vezetésüket, és végül 4-1-re verték a Werdert.

LIGAKUPA

Werder Bremen - Bayern München 1-4
G: Borowski (9.) ill. Schweinsteiger (24.), Altintop (27.), Ribéry (35., 53.-11-es)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik