A Bayern minden követ megmozgat Miroslav Klose szerződtetéséért

Vágólapra másolva!
2007.06.10. 16:28
A Bayern München Luca Toni és Franck Ribery személyében – összesen 36 millió euró értékben két klasszist már szerződtetett, Uli Honess alelnök azonban vasárnap bejelentette, a bajorok bőkezű ajánlattal fordultak a Werder Bremenhez Miroslav Kloséért. Ha a brémaiakkal létrejönne az üzlet, jövőre akár a Toni, Klose Bayern-csatársor rohamozhatná az ellenfelek kapuját.
Klose nemcsak a Werderben, hanem a válogatottban is termeli a gólokat
Klose nemcsak a Werderben, hanem a válogatottban is termeli a gólokat
Klose nemcsak a Werderben, hanem a válogatottban is termeli a gólokat
Klose nemcsak a Werderben, hanem a válogatottban is termeli a gólokat

A Fiorentina csatára és az Olympique Marseille középpályása mellett egy védőt is szerződtettek a bajorok a 21 esztendős Marcell Jansen személyében. A három új igazolás után akár a negyedik is meglehet, ha Miroslav Klosét is sikerül megszerezni. Arról nem is beszélve, hogy Zér Roberto is a kívánságlistán szerepel.

A tavalyi németországi világbajnokság gólkirályának azonban élő szerződése van a Werder Bremennel, a megállapodása 2008 nyaráig szól. Klose a vb után bevallotta, hogy kontraktusa lejártakor szívesen Münchenbe költözne. A bajorok azonban már most, a 2007/2008-as pontvadászat rajtja előtt igényt tartanak rá.

Klose szívesen menne, az átigazolás így a Werderen áll, vagy bukik. A végső döntés szempontjából igen fontos tényező, hogy a Hoeness által bőkezűnek nevezett ajánlat mit jelent a számok nyelvén.

Bár az alelnök nyilatkozatából arra lehet következtetni, hogy mégsem olyan horribilis mértékű a felkínált összeg.

"Nyilvánvaló mindenki számára, hogy nem fogunk 15-20 millió eurót fizetni egy olyan futballistáért, akit csupán további egy év köt jelenlegi klubjához”.

Klose többször is szóba hozta, hogy akár most nyáron, akár egy évvel később szívesen csatlakozna Ottmar Hitzfeld tanítványaihoz.

”Óriási megtiszteltetés számomra a Bayern München élénk érdeklődése, cseppet sem bánnám, ha végül a bajor fővárosban kötnék ki” – mondta a brémai gólvágó.

Miroslav Klose – aki a lengyelországi Oppelnben, 1978. június 9-én látta meg a napvilágot – 1999-től öt évadon át a Kaiserslauternben futballozott, majd 2004 nyarán szerződött a Weser-parti alakulathoz. A német válogatottba 2002-ben, a Dél-Koreában és Japánban rendezett vb-n robbant be, azóta vezéregyénisége a Nationalelfnek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik