Nem sikerült Hitzfeld bemutatkozása

Vágólapra másolva!
2007.02.02. 23:04
Nem hozott győzelmet a Bayern München csapata számára Ottmar Hitzfeld első meccse a bajorok kispadján. A bátran futballozó nürnbergiek Saenko, Schroth és Vittek góljaival 3-0-ra kiütötték Schweinsteigeréket.
A Bayern-védelem ma nem állt a helyzet magaslatán
A Bayern-védelem ma nem állt a helyzet magaslatán
A Bayern-védelem ma nem állt a helyzet magaslatán
A Bayern-védelem ma nem állt a helyzet magaslatán

Felix Magath vezetőedző menesztése és a helyére érkező sikeredző, a vendégek egykori sikereinek kovácsa, Ottmar Hitzfeld érkezése nagy reményeket keltett a bajorok szurkolóiban. Remélték, hogy a csapat újra a Bundesliga élére küzdi majd fel magát.

Mivel az 58 éves szakember 2001-ben Bajnokok Ligája-győzelemre vezette a münchenieket, így volt alapja a nagy várakozásnak.

Ehhez képest hideg zuhanyként hathattak a 13. perc eseményei: Saenko egy nagyszerű kiugratás után - és Sagnol beragadásának köszönhetően - egy az egyben vezette Kahnra, majd jobbról tíz méterről laposan a kapu közepébe továbbította a labdát.

Két perc múlva akár örülhettek is volna Schweinsteigerék, de a játékmester kihagyta az egyenlítési lehetőséget. Nem sokára Makaay bújt ki a védők közül és eresztett meg egy lövést 14 méterről, de a hazaiak kapusa bravúrral szögletre paskolta a játékszert.

A félidő összességében kiegyenlített játékot hozott, de megérdemelt hazai vezetéssel mehettek pihenni a csapatok.

A második játékrész elején aztán újra Saenko veszélyeztetett, egy bal oldali beadást követően óriási helyzetben belsőzött centikkel a kapu - és a kissé meglepett Kahn kapus - mellé.

Nürnbergi gólöröm másodszor
Nürnbergi gólöröm másodszor


A Nürnberg elsősorban ellentámadásokkal operált, majd a 71. percben tovább növelte előnyét: Schroth fejelt az ötösről egy bal oldali beadást a kapu közepébe. A bajorok válogatott kapusa mozdulni sem tudott, nemhogy védeni - mindazonáltal nem volt hibás a gólban.

Ekkor már lehetett sejteni a hazaiak sikerét, és a Bayern újabb pontvesztését, de hátra volt még a feketeleves. A végére egyre aktívabban játszó Vittek egy (szokás szerint jó) bal oldali beadást hat méterről először egy védőbe bombázott, de a kipattanónál már nem hibázott, és a vetődő kapus mellett a kapu jobb oldalába lőtt.

A vendégek védelme a meccs végére egyre indiszponáltabb lett, Vittek majdnem megszerzte saját második, és csapata negyedik gólját, de a védők kis szerencsével kivágták a labdát.

Vereségével a Bayern München továbbra is a német bajnokság negyedik helyén áll, míg a Nürnberg feljött az ötödikre, Ottmar Hiztfeld bemutatkozás pedig nem úgy alakult, ahogy ő vagy a szurkolók várták.

Minden jel szerint hosszú munka áll még előtte, hiszen mostanában többen is elhagyták a bajor klubot, vagy jelezték szezon végi visszavonulásukat.

BUNDESLIGA

20. FORDULÓ

Nürnberg - Bayern München 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Saenko (13.), Schroth (71.), Vittek (86.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik