Menesztették Felix Magathot, Hitzfeld jön!

Vágólapra másolva!
2007.01.31. 16:10
A Bild című napilap értesülése szerint szerdán menesztették Felix Magathot, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzőjét. Utódja a bajorok korábbi sikeredzője, Ottmar Hitzfeld lesz. A Bundesliga és a Bayern München hivatalos weboldalán Karl-Heinz Rummennigge alelnök már megerősítette az értesülést. Elmondta: sajnálják, hogy ezt kellett tenniük, de az új helyzetre felelős vezetőként reagálniuk kellett.
Befejeződött Münchenben a Magath-korszak?
Reuters
Befejeződött Münchenben a Magath-korszak?
Befejeződött Münchenben a Magath-korszak?
Reuters
Befejeződött Münchenben a Magath-korszak?

Szavazás

Melyik csapat nyeri a német bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
„Sajnáljuk ezt a lépést. Felix Magath az utóbbi két és fél évben nagyon jó munkát végzett az FC Bayernnél, nagyszerű sikereket ért el, mindenekelőtt kétszer nyerte meg a csapattal a bajnokságot” – kezdte magyarázatát Rummennigge alelnök.

„Ennek ellenére a klubért felelős vezetőként látnunk kell az aktuális helyzetet, és arra muszáj reagálni. Aggódunk azért, hogy a csapat hogyan veszi az akadályt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőében, ez volt az, ami a döntést kiváltotta” – tette hozzá.

„Természetesen ez nem kellemes helyzet – nyilatkozta Magath ugyanott. – Két és fél szép és sikeres évet töltöttem Münchenben, és erre büszke vagyok. Azonban számomra mindig világos volt, hogy ez az elkötelezettség nem örök időkre szól. Minden jót és további sikereket kívánok a klubnak és a csapatnak egyaránt.”

A Bayern pénteken 3-2-es vereséget szenvedett a Borussia Dortmund vendégeként, majd kedden este hazai pályán gólnélküli döntetlent játszott a VfL Bochummal.

A korábbi kiváló labdarúgó 2004 nyarán érkezett a bajor fővárosba, éppen mostani utódját, Ottmar Hitzfeldet váltva.

Felix Magath irányításával a Bayern két bajnoki címet szerzett, s a Német Kupában is duplázott. Igaz, utóbbi sorozat 2006-2007-es kiírásától már elbúcsúzott, az Aachentől idegenben 4-2-re kikapott a nyolcaddöntőben.

A bajnokságban csak a 4. helyen áll a müncheni sztárcsapat, hátránya öt pont a listavezető Werder Bremennel szemben, pedig egy találkozóval többet játszott.

Az éllovas szerdán este a Bayer 04 Leverkusen vendégeként lép pályára, vagyis növelheti előnyét.

Az 58 éves Ottmar Hitzfeld 1997-ben a Borussia Dortmunddal, míg 2001-ben a Bayern Münchennel nyerte meg a Bajnokok Ligáját.

A két együttes kispadján összesen hat német bajnoki aranyérmet ünnepelhetett. A bajorokat 1998 és 2004 között dirigálta, sok szurkoló azóta is visszasírja az akkori korszakot.

A Bayern a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata között a Real Madriddal találkozik, és a továbbjutáshoz a mostaninál ütőképesebb, jobb futballt játszó csapatra van szüksége.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik