Husztiék nem tudták feltartóztatni a Werdert

Vágólapra másolva!
2007.01.28. 19:15
Nyolc gól esett a Bundesliga első tavaszi fordulójának vasárnapi két mérkőzésén. A Werder Bremen egy büntetőt is kihagyott, de így is biztosan verte 3-0-ra a Huszti Szabolcsot 63 percig a soraiban tudó Hannovert. A Leverkusen kétgólos hátrányban is volt az Aachen otthonában, de végül fordítani tudott.
Werder-gólöröm, Hugo Almeida (balra) és Miroslav Klose (jobbra) gratulál  a harmadik hazai gólt szerző Per Mertesackernek (középen)
Reuters
Werder-gólöröm, Hugo Almeida (balra) és Miroslav Klose (jobbra) gratulál a harmadik hazai gólt szerző Per Mertesackernek (középen)
Werder-gólöröm, Hugo Almeida (balra) és Miroslav Klose (jobbra) gratulál  a harmadik hazai gólt szerző Per Mertesackernek (középen)
Reuters
Werder-gólöröm, Hugo Almeida (balra) és Miroslav Klose (jobbra) gratulál a harmadik hazai gólt szerző Per Mertesackernek (középen)

Szavazás

Melyik csapat nyeri a német bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Huszti Szabolcs csapata, a Hannover a bajnoki címre törő Werder Bremen otthonába látogatott. A hazaiak a legjobb összeállításukban vették fel a harcot, a vendégek azonban sérülés miatt nélkülözték gólerős csatárukat, Brdaricot.

Az ötödik percben máris vezetett a Werder: Huszti szorult helyzetben kapott Tarnattól egy labdát az oldalvonal mellett, nem is tudta megtartani. Klose jobbról középre ívelt, Borowski pedig senkitől sem zavartatva a kapuba fejelt. A 17. percben a Werder megduplázhatta volna az előnyét, de Hunt középről leadott lövését Balitsch a gólvonalról spárgázta ki.

A másik oldalon Michael Tarnat eresztette el a tizenhatos sarkáról rettegett lövéseinek egyikét, és a Fringsen megpattanó lövés végül a kapufán csattant. Jó iramú volt a mérkőzés.

A félidő végéig Klose kétszer is egyedül vitte rá Enkére a labdát, ám egyszer elesett a kapus mellett, másodjára pedig eltotojázta a helyzetet.

A második játékrész Huszti lehetőségével indult, a magyar játékos tizenhatosról leadott lövését Wiese szögletre ütötte a jobb sarok elől. Husztit a 63. percben vette le a pályáról Dieter Hecking, Jendrisek állt be a helyére.

A 66. percben nagy szerencsével úszta meg a kapott gólt a Werder, Rosenthal lecsúszott beadását Wiese csak a felső lécre tudta tolni. Egy percre rá viszont a brémaiak szereztek gólt, Hugo Almeida lőtt a kapuba. Sőt, a 69. percben Klose lábát elhúzta Zuraw, a büntetőt azonban parádésan fogta Enke.

A 74. percben azonban már Enke is tehetetlen volt, Mertesacker volt eredményes közelről.

A másik mérkőzésen az Aachen a Leverkusent fogadta, és az újonc a 18. percben vezetést szerzett: Ibisevicset buktatta Haggui, Reghecampf értékesítette a tizenegyest.

Félóra elteltével Ebbers lövését Butt csak oldalra tudta paskolni. Ibisevics szemfüles volt, és a sarokba lőtt. A 44. percben Schneider egy szép egyéni teljesítmény után szépíteni tudott.

A második félidő elején villámrajtot vett a Bayer, előbb Voronyin vette mellre Barbarez beadását, és a hálóba lőtt, majd Schneider 20 méteres szabadrúgása kötött ki Straub kapujában – máris fordított a vendégcsapat, és megnyerte a mérkőzést. Üröm lehet az örömben, hogy az idei szezonban első meccsét játszó Roque Junior újra megsérült.

BUNDESLIGA

18. FORDULÓ:
Werder Bremen-Hannover 3-0 (Borowski 5., Hugo Almeida 67., Mertesacker 74.)
Alemannia Aachen-Bayer Leverkusen 2-3 (Reghecampf 10.-11-es, Ibisevics 30. ill. B. Schneider 44., 57., Voronyin 54.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik