Salihamidzic Torinóba tart a Juventushoz

Vágólapra másolva!
2007.01.16. 12:54
Hasan Salihamidzic, a Bayern München boszniai középpályása szezon végén a Juventus keretéhez csatlakozik. Mivel a játékos szabadon igazolható, a torinói klubnak nem kell fizetnie érte.
Salihamidzic gólöröme Münchenben - sokszor volt ilyen
Salihamidzic gólöröme Münchenben - sokszor volt ilyen
Salihamidzic gólöröme Münchenben - sokszor volt ilyen
Salihamidzic gólöröme Münchenben - sokszor volt ilyen

Hasan Salihamidzic már 1998 óta légióskodik a német klubnál. A jelek szerint most érkezett el az idő számára a klubváltásra, ami egyben egy másik ország bajnokságát is jelenti.

A játékos négy éves kontraktust írt alá a patinás torinói klubbal, mely az ominózus bundabotrány miatt jelenleg az olasz második ligában küzd a feljutásért.

„Csatlakozom a Juventushoz idén nyáron – nyilatkozta tömören, de lényegre törően a 30 éves futballista a német sajtónak. – Döntésem végleges.”

A középpályás eredményes karriert hagy maga mögött Németországban. Hatszoros német bajnokként, négyszeres német kupagyőztesként és egyszeres Bajnokok Ligája-győztesként (2001-ben tizenegyesekkel diadalmaskodtak a spanyol Valencia felett) hagyja el a Bayern München csapatát.

„Nagyszerű időszakot töltöttem Münchenben” – tette hozzá szűkszavúan.

A focista 1992-ben érkezett a Bundesligába, és a Hamburg SV játékosaként kezdte el ígéretes pályafutását, mielőtt délebbre költözött volna.

A bajor főváros csapatában nem csak jobb hátvédet, hanem szélsőt, de középre tolt csatárt is játszott. 15 szezonon keresztül összesen 292 alkalommal lépett pályára a német első osztályban, ezeken a mérkőzéseken 47 gólt szerzett.

Stabil csapattag volt Bosznia válogatottjában éveken keresztül, egészen 2006 augusztusáig. Akkor hivatalosan is bejelentette: visszavonul a válogatottságtól.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik