Svédország: Henrik Larsson 68 nap után lemondott a HIF-nél

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.08.23. 20:58
Henrik Larsson 68 nap után szurkolói szidalmazások miatt lemondott a svéd Helsingborgs IF labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról.

A svéd élvonal legutóbbi öt fordulójában a HIF négyszer kikapott, egyszer pedig döntetlent játszott, majd csütörtökön a hazai kupasorozat selejtezőjében 2–1-re alulmaradt a harmadosztályú Oskarshamn együttesével szemben. Ezt követően a szurkolók a közösségi médiában szidalmazták a korábbi kiváló futballistát, aki a helyzetét tarthatatlannak nevezte, és a lemondás mellett döntött.

„Rendkívül szomorú, hogy erre sor került. Nagyon súlyos vétségnek tekintjük az ilyesfajta zaklatást, és a végére fogunk járni” – mondta Krister Azelius klubelnök.

Larsson először 1992-ben játszott a Helsingborgban, majd a Feyenoord, a Celtic, a Barcelona és a Manchester United együttesét erősítette, mielőtt visszatért a HIF-hez. A Celtic szurkolói a királyok királyának nevezték, a Barcelonával pedig Bajnokok Ligáját és spanyol bajnoki címet nyert.

Vezetőedzőként a 2015–2016-os idényben már irányította a Helsingborgot, amelynek kispadjára 68 nappal ezelőtt, június 16-án tért vissza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik