Románia: simán kikapott a fővárosban a Sepsi az FCSB-től

BOROS MIKLÓS (Bukarest)BOROS MIKLÓS (Bukarest)
Vágólapra másolva!
2018.08.19. 20:41
null
A fehér mezes vendégek könnyűnek találtattak Bukarestben (Fotó: prosport.ro)
Nyolcvan percig tartotta magát az FCSB otthonában a Sepsi OSK labdarúgó-csapata a román élvonalbeli bajnokság 5. fordulójában, ám kétgólos vereséget szenvedett az egykori Steauától.

A bukaresti futballrajongókat nem hozta lázba a székelyföldiek látogatása, az 55 ezer férőhelyes
Nemzeti Arénába alig 3000-en látogattak ki. A Székely Légió csak az első félidő közepén futott
be, mivel a szentgyörgyi szurkolók négy busza közül az egyik lerobbant útközben, és a hétvégi
csúcsforgalom is szerepet játszott a késésben. A mintegy 200 fős vendégtábor viszont onnan
kezdve hangerőben fölényben volt a fővárosiakkal szemben.

A hazaiak összeállításán nagyon meglátszott, hogy számukra ezekben a hetekben fontosabbak az Európa-liga selejtezői, a csütörtökön a Hajduk Splitet 2–1-re legyőző csapatból most csak négyen kezdtek. A Sepsi OSK viszont ugyanazzal a tizeneggyel állt ki, mint az előző fordulóban, Prosser Dániel azonban most a tartalékok közül is kimaradt.

A székelyföldiek első támadásából Tandia az ötös sarkáról a kapufát találta el, és az első félidő hátralevő részeiben is a vendégek vezettek veszélyesebb támadásokat. A FCSB ugyan jóval többet birtokolta a labdát, sokszor a tizenhatosba szorítva be ellenfelét, de tiszta lövésig csak egyszer, a félidő legvégén jutott el Popescu, és ő sem talált kaput. A szentgyörgyi kontrákból viszont előbb Vasvari, majd Draghici törhetett középen kapura, de hazai kapus, Balgradean mind a kétszer lábbal tisztázott, Mensah átlövésébe pedig Qaka vetődött bele.

Szünetben a FCSB edzője, Nicolae Dica becserélte a Liga 1 tavalyi gólkirályát, Gnohérét, valamint a román foci új üdvöskéjét, Olimpiu Morutant, de a bukaresti fölény sokáig ettől sem lett hatékonyabb. Niczuly Rolandnak a 61. percben kellett először védenie, akkor is csak egy erőtlen fejest, a túloldalon a Sepsi egy perc alatt kétszer is helyzetbe került, de Viera csukafejese mellé ment, Tandia pedig lyukat rúgott.

A 80. percben váratlanul büntetőhöz jutott a FCSB: Popescu jobbról belőtt labdája akadt el Jovanovic kezében, Gnohéré a kapu közepébe bikázta a labdát a büntetőpontról. Három perccel később Coman szabadrúgása is beakadt a bal felső sarokba – innen már nem volt visszaút a szentgyörgyi csapatnak.

Lang (középen, fehérben) kétszer is közel járt a gólszerzéshez (Fotó: Manases Sándor)
Lang (középen, fehérben) kétszer is közel járt a gólszerzéshez (Fotó: Manases Sándor)

Visszavette a vezetést a román élvonalban a címvédő CFR a Sepsi OSK-t legyőző FCSB-től, miután a kolozsvári csapat vert helyzetből fordítva győzte le a Dinamót.

Az előző két bajnoki mérkőzéshez hasonlóan Lang Ádám most is végigjátszotta a találkozót, és az első félidőben kétszer is közel járt a gólszerzéshez: előbb fölé fejelt, majd a kapus védte a rövid felsőre fejelt labdáját.

A második félidőben a bukaresti csapat egy szöglet utáni fejessel vezetést szerzett ugyan, de a CFR 12 perc alatt hárommal válaszolt, Tucudean kétszer, Omrani pedig egyszer talált be.

ROMÁN LIGA 1
5. FORDULÓ

FCSB–Sepsi OSK 2–0
CFR–Dinamo Bucuresti 3–1
Az állás: 1. CFR 11, 2. FCSB 10, 3. Viitorul 7 (5-3), 4. Sepsi OSK és Astra 7 (5-4), 6. Dinamo 7 (9-10), 7. Gaz Metan 7 (7-9).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik