Helyi tudósítások szerint az egészségügyi hatóságok nem hagyták jóvá, hogy a fővárosi arénában legyen a mérkőzés, mert a koronavírus-járvány kapcsán nem megfelelőek a higiéniai körülmények. A szövetség így Coimbrába tette át a találkozót, amelyet a pandémia miatt május végéről augusztus elsejére halasztottak el.

Augusztusban – 12–23. között – Lisszabon lesz a házigazdája a Bajnokok Ligája döntő tornájának, de annak a viadalnak a találkozóit két másik fővárosi létesítményben, a Benfica otthonában, azaz a Fény stadionjában és a Sporting arénájában, a José Alvalade Stadionban rendezik.

Egyelőre nehéz megjósolni, hogy Portugáliában hogyan alakul a járvány, Lisszabon környékén – 19 településen – mindenesetre szerda óta két hétre ismét kijárási korlátozást vezettek be, mert nőtt a vírusfertőzöttek száma. Fővárosi kerületek nem érintettek.

Az európai szövetség (UEFA) kitart a lisszaboni BL-rendezés mellett.

„Jelenleg nincs okunk arra, hogy B-tervet készítsünk. Ezzel együtt naponta figyeljük a fejleményeket, ha szükséges lesz, idejében lépünk” – közölte még múlt héten az UEFA.