Liga 2: a hajráig tartotta magát a Csíkszereda a Petrolul ellen

Vágólapra másolva!
2019.11.05. 19:01
null
A Petrolul nagy nehezen, de legyőzte a Csíkszeredát (Fotó: Facebook/Petrolul Ploiesti)
Elvesztette augusztus 31-ről keddre halasztott mérkőzését az FK Csíkszereda a román másodosztályban a feljutásra hajtó Petrolul ellen. A meccset a román U21-es válogatottnak a ploiesti-i stadionban rendezett találkozója miatt nem lehetett eredeti időpontjában lejátszani.

 

A szeredaiak az első negyedórában Kálmán Szilárd és Pintér Norbert kemény távoli lövéseivel háromszor is nehéz helyzetbe hozták Raul Avramot, a hazaiak kapusát, miközben sikeresen távol tartották saját kapujuktól a Petrolul támadóit. A hazai szurkolóik türelme fél óra után fogyott el, innen kezdve csak akkor nem a magyarokat gyalázták, amikor éppen büntetőt követeltek a játékvezetőtől.

A második félidő Hodgyai László hatalmas helyzetével indult, de a csíki csatár az ötös sarkáról a kapusba lőtt. A túloldalon Alex Munteanu bombája után a labda a keresztlécet súrolva ment fölé. A 75. percben Stefan Blanaru már betalált, de a partjelző tévesen lest jelzett a hazai cserecsatár kiugrásánál.

Hét perc múlva már nem úszta meg az utolsó 20 percben kizárólag csak védekező FK, Laurentiu Marinescu fejese után a labda Csonka Bonifác lábán megpattanva jutott a hálóba. Az utolsó előtti percben a Blanarut utolsó védőként lerántó Csonka piros lapja pedig végképp szertefoszlatta az FK pontszerzési reményeit.

Liga 2, 5. forduló
Petrolul Ploiesti–FK Csíkszereda 1–0
(Marinescu 82.)
Az élcsoport: 1. Mioveni 30 pont, 2. UTA 26, 3. Petrolul 24, ...15. Csíkszereda 16

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik