A brit fővárosban tartották meg hétfőn a FIFA-gálát. Az eseménynek volt magyar vonatkozása is, hiszen a legjobb női labdarúgó díjára esélyesek között ott volt a magyar származású, ám ma már német válogatott Marozsán Dzsenifer is, és persze ez alkalommal is átadták az év góljáért a Puskás-díjat. Hogy miként alakult a londoni este, s kik lettek végül a befutók, elolvashatják lapunkban, ahogyan a gála jó néhány pillanatát képben is megnézhetik.

Hosszú gólszünet után négy perc alatt kétszer is eredményes volt a horvát bajnokságban Gyurcsó Ádám, mégpedig az Istra elleni idegenbeli mérkőzésen. A Hajduk Split légiósa lapunknak beszélt arról, mi minden változott, amióta új szakember irányítja az edzéseiket, reagált a teljesítményét érő dicséretekre és kritikákra, és önkritikusan elmondta: tisztában van azzal, hogy a válogatottnak akkor lehet hasznára, ha folyamatosan jó teljesítményt nyújt a klubcsapatában.

Csak a Nemzeti Sportnak juttatta el az Érd női kézilabdacsapata azt a közleményt, amelyben az élvonalbeli együttes edzői reagálnak a lapunknak a hétvégén nyilatkozó, a klubot négy szezon után elhagyó francia Mariama Signaté állításaira. A kétszeres vb-ezüstérmes légiós kifogásolta többek között a vele kapcsolatos bánásmódot, és értetlenségének adott hangot amiatt, hogy a vezetőség nem váltotta ki a játékengedélyét. Hogy minderre mit feleltek érdi részről, elolvashatják lapunkban, a közlemény teljes szövege pedig megtalálható az nso.hu-n.

Az előző szezon közben vette át a Győr női kosárlabdacsapatának irányítását Sandro Orlando. Az olasz szakember korábban a PINKK Pécs szakmai munkáját irányította, s most beugróként nem lehetett más célja, mint hogy a játékosokat rávegye, álljanak be a sorba, és kövessék őt. A nyáron aztán már az ő elképzelései szerint alakult át a keret, s jelentős vérfrissítésre került sor. Hogy az átformált együttesnek milyen céljai lehetnek a magyar bajnokságban s az európai kupaporondon, az is szóba került a lapunknak adott interjúban.