Felkészülés: 22 győzelem után a Real kikapott a Milantól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.30. 18:54
null
El Shaarawy (balra) a találkozó legjobbja volt (Fotó: Reuters)
A Bajnokok Ligája-, Király-kupa és európai Szuperkupa-győztes, valamint klubvilágbajnoki címet szerző Real Madrid labdarúgócsapata nem zárta szépen a 2014-es esztendőt – 4–2-es vereséget szenvedett a Milantól.

A Real Madrid kiváló év végére érkezett, melynek legutóbbi 22 tétmérkőzését megnyerte. A királyi gárda azzal a szándékkal vágott neki az esztendő utolsó találkozójának, hogy győzelemmel búcsúzzon el 2014-től.

Ebbéli szándékát a Milan, pontosabban Jérémy Ménez kezdte megakadályozni, aki a 24. percben az olasz együttesnek szerezte meg a vezetést (0–1), majd Stephan El Shaarawy szép találatával már kétgólos előnybe került a rossoneri (0–2).

Bő tíz perccel később szépített a Real. Cristiano Ronaldo kapott remek labdát Jesétől, majd távolról a rövid sarokba lőtte a labdát. (1–2) A portugál szokásos gólöröme elmaradt, arckifejezése inkább arról árulkodott, túlzottan nem lelkesedik ettől a mérkőzéstől…

A második félidőre (amelyet Novak Djokovics kezdőrúgása előzött meg) a Real három, a Milan négy kivétellel minden játékosát lecserélte, El Shaarawy például pont a pályán maradt, és ha már ott volt, ismét kétgólosra növelte az olaszok előnyét. (1–3)

A 73. percben Giampaolo Pazzini találatával már 1–4 volt az állás, a nagy zakót azonban elkerülte a Real, Karim Benzema büntetőből szépített, így 4–2-re nyert a Milan.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
REAL MADRID–AC MILAN 2–4 (1–2)
Dubai. V: Mohammed Abdulla Hasszan
REAL: Navas – Arbeloa, Varane, Nacho, Coentrao – Khedira, Illaramendi, Isco – Jesé, J. Hernández, C. Ronaldo.
2. FÉLIDŐ: Casillas – Carvajal, Pepe, Nacho, D. Llorente – J. Rodríguez, Kroos, Isco (M. Llorente, 65.) – Jesé (Raúl de T., 65.) Benzema, Bale. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
MILAN: D. López – Bonera, Mexes, Zapata, Albertazzi – Montolivo, De Jong, Muntari – Bonaventura, Ménez, El Shaarawy. Vezetőedző: Filippo Inzaghi
2. FÉLIDŐ: D. López (Agazzi, 58.) – Zaccardo, Mexes, Alex, Armero – Essien, Poli, Muntari (Mastour, 77.) – Bonaventura (Niang, 59.), Pazzini, El Shaarawy (Saponara, 69.).
G: Ronaldo 35., Benzema 84. – 11-esből ill. Ménez 24., El Shaarawy 31., 49., Pazzini 73.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik