Szlovákia: a FIFA eltiltotta az átigazolásoktól a Slovant – hivatalos

MIKE BARNABÁSMIKE BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.27. 18:07
Fotó: Imago Images
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) három átigazolási időszakra kiterjedő eltiltással sújtotta a szlovák rekordbajnok Slovan Bratislavát – vette észre a Pravda.

 

A nemzetközi szövetség honlapján található nyilvántartás szerint a tilalom február 21-én lépett életbe. Amennyiben a nemrégiben véget érő téli transzferidőszakot még beszámítják a büntetésbe, akkor legközelebb 2025 júliusában igazolhat új játékost a pozsonyi klub, ellenkező esetben 2026 januárjáig kell várni az első erősítések megérkezésére.

A Slovan vezérigazgatója, Ivan Kmotrík közben a szlovák sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy a klubot azért büntette meg a FIFA, mert még vannak kifizetetlen tartozásai korábbi játékosa, Vernon Di Marco irányában. A klubvezér szerint a helyzetet „pár napon belül rendezik”, így a tilalmat hamarosan feloldja a nemzetközi szövetség.

Az argentin születésű, hétszeres szlovák válogatott Di Marco 2016-ban csatlakozott a pozsonyi együtteshez, s hét évig erősítette, majd 2023 nyarán az Arab Emírségek élvonalában szereplő Hatta játékosa lett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik