DAC: Csinger Márk februárban térhet vissza

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2024.01.06. 14:27
null
Csinger Márk hamarosan elkezdi a futóedzéseket (Fotó: DAC)
A csalódást jelentő ősz után nehéz tavasz vár a Dunaszerdahelyi AC-ra, amely a Niké Ligában az ötödik helyről várja a folytatást.

„Gyengére értékelném az őszi szereplésünket, kevés alkalmunk volt örülni. Az európai kupában és a hazai bajnokságban is csalódás volt a szereplésünk. A kupában ott vagyunk a legjobb nyolc között, de ez a kötelességünk – nyilatkozta a dunaszerdahelyi klub Hazai Pályán műsorában Jan Van Daele, a DAC ügyvezető igazgatója, aki elárulta, a gyengébb szereplés egyik oka, hogy nehézségekbe ütköztek Nikola Krsztovics és Kalmár Zsolt távozása után. – Kicsit alábecsültük a két játékos hatását a csapatra.”

Hozzátette, bízik benne, hogy a helyettük érkezők tavasszal erősségeik lesznek a csapatnak.

Míg az előző években ilyenkor azt számolgatták a DAC-szurkolók, hogy mennyi a hátránya a csapatnak az első Slovan mögött, idén egészen más a helyzet. A pozsonyi csapat szinte fényévre van, a Dunaszerdahelyre tavasszal nagy küzdelem vár rá, hogy egyáltalán ott legyen a felsőházban. Jelenleg csak a jobb gólkülönbségének köszönheti, hogy a vonal felett van.

„Meg vagyok győződve róla, hogy februárban egészen más DAC-ot fogunk látni. Domináns, jó focit kell játszanunk. Az alapszakasz végére mindenképpen ki kell harcolnunk a helyünket a legjobb hatban. Tavasszal a Zsolna és a Nagyszombat vissza fog esni, nekünk meg kell céloznunk a dobogót. Ha végül sikerülne elérnünk a harmadik helyet és megnyernénk a Szlovák Kupát, akkor ezzel javítanánk az idényünkön” – mondta Jan Van Daele.

A dunaszerdahelyi ügyvezető igazgató ezután kitért a magyar játékosokra.

„Veszelinov Dániel kapusunk szerződése az idény végén lejár. Beszéltünk arról, hogy nyáron esetleg más csapatba igazolna. Csinger Márk az ősszel szinte berobbant, pozitív példája a filozófiánknak. Az olasz SPAL-ban lettünk rá figyelmesek, amikor a Primaverában játszott. Miután az ETO-ból a DAC-ba került, először nem kapott sok lehetőséget, de később sikerült magát beküzdenie a kezdőcsapatba. Megragadta a lehetőséget,alapember lett. Nagyon fontos, hogy ilyen személyiségek alkossák a csapatot. Sajnos novemberben pár hónapra az egyik legjobbunkat veszítettük el, Vitális Milán az ősz egyik meglepetése volt. Kiváló a kezdősebessége, remek az erőnléte. Tavaly Győrben nagyon sokat fejlődött. Nyáron a dunaszerdahelyi felkészülése alatt voltak jó pillanatai, de aztán visszaesett. Átkerült a somorjai csapatunkba, azonban az elején ott sem mutatott kiemelkedő teljesítményt. Az édesapjával mondtuk neki, hogy szedje össze magát és harcoljon. Az Igló elleni kupameccsen jött a fordulat. A második félidőben 0–0-s állásnál lépett pályára. Két gólpasszt adott, és ettől a pillanattól Gula mester is hitt benne. Majd az új mester, Xisco Munoz bemutatkozó meccsén gólt is szerzett. Milán remek srác, keményen dolgozik, megérdemli a lehetőséget” – zárta le Jan Van Daele, aki elárulta azt is, hogy ugyan figyelik a magyar játékosokat, de jelenleg nincs ilyen a kiszemeltjeik között.

A Dunaszerdahely hétfőn kezdi meg a felkészülést a tavaszi idényre, lapunk úgy tudja, hogy a novemberben a magyar–skót U21-es találkozón hátsó combizomszakadást szenvedő Csinger Márk a jövő héten elkezdheti a futóedzéseket, a csapathoz februárban csatlakozhat, de a tavaszi szezon elejéről lemarad.

Közös megegyezéssel távozott Szpyrosz Riszvanisz görög védő, míg Gyurákovics Erik kapus Győrbe került. A csapat gyors szélsője, Ammar Ramadan sem lesz hétfőn a Mol Akadémián, ő a szír válogatott mezében az Ázsia-kupán fog szerepelni. Érkező játékost a DAC még nem jelentett be. Jan Van Daele szerint kreatív, produktív focistákat szeretnének leigazolni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik