Niké Liga: Xisco Munoz a dunaszerdahelyiek új vezetőedzője

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2023.11.19. 12:50
null
Xisco Munoz a DAC új vezetőedzője (Fotó: Getty Images)
A spanyol Xisco Munoz lett a szlovák élvonalbeli bajnokságban 6. helyen álló DAC 1904 labdarúgócsapatának új vezetőedzője.

 

Adrián Gula pénteki menesztése után a 43 éves spanyol tréner Xisco Munoz lett a DAC edzője. A dunaszerdahelyiekkel a jelenlegi idény végéig szóló szerződést kötött, további egy évre szóló opcióval – közölte a klub a hivatalos honlapján.

Francisco Javier Munoz Llompart, akit a labdarúgás világában a Xisco Munoz néven ismernek, a pályafutását grúz bajnoki címek vagy az angol Premier League-be való feljutás kivívása gazdagítja. A Mallorca szigetén található Manacor városából származó (szül. 1980. szeptember 5-én) tréner a játékos-pályafutása során főként szélsőként futballozott. A spanyol élvonalban a Betis, a Valencia, a Tenerife és a Levante mezét is viselte. A Valencia együttesével 2004-ben UEFA-kupát nyert. A grúz Dinamo Tbiliszinél az idegenlégiós életet is kipróbálhatta, a klubbal két bajnoki címet szerzett és a gólkirályi korona is az övé lett.

Pont a Dinamo csapatánál kezdte meg 2019-ben az edzői pályafutását, ahol két bajnoki címet is szerzett. Ezután elfogadta az élvonalba való feljutásért küzdő Watford ajánlatát. 2021 márciusában ő lett a Hónap edzője az angol Championshipben, áprilisban pedig Premier League-tagság kivívását ünnepelhette a gárdával. Ezután a spanyol Huesca, a ciprusi Anorthoszisz, majd idén nyáron az egyik legrégibb angol együttes, a második liga újonca, a Sheffield Wednesday irányítását vette át. Október elejéig volt a „Baglyok” vezetőedzője.

Az új vezetőedzővel a 43 éves asszisztens-videóelemző, Roberto Cuesta Roman is érkezik a DAC-hoz, továbbá Miquel Gomila Andreu erőnléti edző szintén az edzői stáb tagja lesz.

Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megegyeznünk Xiscóval. Egy dinamikus, fiatal edzőről van szó, aki jelentős nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik. Egyetértettünk az idei szezonra szóló célkitűzésekben, továbbá a csapat erősségeiben és gyengeségeiben is. Összességében simán zajlott a folyamat, és elkezdhetjük az előttünk álló fontos hetekre való felkészülést” – nyilatkozta a klub honlapján Jan Van Daele, a DAC ügyvezető igazgatója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik