Videó: Cantona énekesnek állt, pénteken kislemezzel jelentkezik

Vágólapra másolva!
2023.10.17. 14:33
null
Éric Cantona (Fotó: Getty Images)
A napokban jelentette be Éric Cantona, a Manchester United és az Olympique Marseille ikonikus korábbi csatára, hogy pénteken adja ki első kislemezét. Az 57 éves korábbi labdarúgó ebben az évben csapott fel énekesnek, első dalát júniusban adta ki.

A karakán korábbi futballista az Instagram oldalán jelentette be az „I'll Make My Own Heaven” (megcsinálom a saját mennyországom – a szerk.) című anyag érkezését egy dalrészlet kíséretében.

A Manchester Uniteddel négyszeres angol bajnok ebben az évben kezdett el komolyan foglalkozni a zenéléssel, de saját elmondása szerint egész életében jelen volt a zene. Édesapja hatására gyerekként Puccini és Verdi operáit hallgatta, majd tizenévesen olyan együttesek zenéjét hallgatta, mint az AC/DC, a Led Zeppelin vagy a Sex Pistols. Ezzel együtt a legnagyobb hatást a The Doors gyakorolta Cantonára.„A zenéjük, a szövegeik és az energiájuk egyszerűen lesokkolt. Amikor elkezdtem őket hallgatni, megváltozott az életem” – fogalmazott a korábbi csatár a The Guardiannek adott interjújában, s további inspirációiként Leonard Cohent és Nick Cave-t nevezte meg.

Éric Cantona első dalát júniusban adta ki „The Friends We Lost” (A barátok, akiket elvesztettünk – a szerk.) címen, amelyet egy hónappal később a francia nyelvű „Tu me diras” (Te elmondod nekem – a szerk.) című szám követett. Cantona debütáló kislemeze pénteken jelenik meg a legtöbb digitális zenemegosztó felületen. A francia futball egykori„fenegyereke” – aki a kilencvenes évek közepétől kezdve színészként is tevékenykedik – dalait (melyeknek szövegét saját elmondása szerint ő írta, zenéjét ő szerezte) egy három állomásos, telt házas turné keretében mutatja be: manchesteri, londoni és dublini koncertjére is minden jegy elfogyott, így az első két helyszínen egy-egy második fellépésre is sor kerül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik