A DAC a balhátvéd duplájával nyert a Michalovce ellen

Vágólapra másolva!
2023.10.28. 16:25
null
A DAC győzött hazai pályán a Michalovce ellen (Fotó: Duducz Tibor)
A DAC 2–1-re legyőzte a Michalovce együttesét a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Niké Liga) 12. fordulójában.

 

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
12. FORDULÓ
DAC 1904–MICHALOVCE 2–1 (1–1)
Dunaszerdahely,Mol Aréna,3996néző.V:Dohal (szlovák)
DAC 1904:Popovics – Alex Pinto, Herc, Csinger (Riszvanisz, 73.), Andzouana – Kácer (Ramadan, a szünetben), Cermák (Méndez, 90+4.), Dimun – Trusa (Gruszkowski, 76.), Gouré (Barisic, 76.), Brunetti.Vezetőedző:Adrián Gula
MICHALOVCE:Ruzinsky – Magda (Simko, 88.), Jerabe, Marjanovic (Papu, 71.), Volankisz, Bahi – Simamura, Karaszjuk, Danko (Pavúk, 64.) – Marcin, Adekunle (Van Kessel, 87.).Vezetőedző:Peter Struhár
Gólszerző:Andzouana (25., 48.), ill. Marcin (30.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Ilyen még nem volt. A DAC úgy fogadta a Nagymihályt, hogy a találkozó előtt mindkét csapat az alsóházban foglalt helyet. A zemplénieknél ez nem meglepő, hisz rendszeresen a kiesés ellen harcolnak, de a dunaszerdahelyieknél bizony az.

Egy olyan találkozó várt a Dunaszerdahelyre, amelyen kötelező volt három pont megszerzése, a Nagymihály ugyanis ebben az idényben még nem győzött, ráadásul már edzőváltáson is átesett. Az egykori dunaszerdahelyi játékos, Peter Struhár vette át az együttes irányítását, a vezetésével a Nagymihály a mai találkozó előtt három döntetlent ért el.

A DAC teljesítménye nagyon hullámzó, de a B-közép – amely ugyan megfogyatkozott – ismét nagyot alkotott. Közeledik mindenszentek ünnepe, s egy remek koreóval emlékezett meg mindazokról, akik már nem lehetnek közöttünk.

Már a negyedik percben 2–0-s hazai vezetést mutathatott volna az eredményjelző: előbb Ales Cermák, majd Matej Trusa puskázott el helyzetet. Vakargatta is a fejét Adrián Gula mester, tudta ugyanis, hogy nehéz lesz feltörni a tíz emberrel védekező Nagymihályt. Ugyan a hazai fölény megmaradt, de hiányoztak a pontos átadások a támadások végén.

Egészen a 25. percig meddő volt a hazai aktivitás. Ekkor Yhoan Andzouana a visszapattanó labdát 17 méterről remekül csavarta a léc alá. Úgy tűt, megszabadul a DAC a tehertől, gördülékenyebb lesz a játéka.

Nem így történt. Fél óra játék után Adekunle Issa fordult le Mateus Brunettiről, majd átadása után az üresen álló Matus Marcin kiegyenlített. Ezt követően megjött a vendégek önbizalma, előbb Csinger Márk mentett nagyot, majd a hazai portás, Alekszandar Popovics mutatott be óriási bravúrt.

Ami az első félidőben nem jött össze, az a fordulás után igen. A 48. percben a 3996 néző nagy örömére Csinger Márk tette le a labdát Anzouanának, aki 18 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot – úgy tűnik, Andrián Gula a balhátvédje személyében megtalálta a gólzsákját. Nem sokkal később Matus Ruzinsky bravúrjára volt szükség, hogy a hazaiak kongói játékosa ne ünnepeljen mesterhármast.

Ugyan ment előre a DAC, néhány helyzetet is kialakított, de a lövések a kapu mellé mentek. A csapat játéka nem volt meggyőző, a nézők gyakran fejezték ki elégedetlenségüket, de maradt a 2–1 – a DAC megszerezte a három pontot, és az ötödik helyre lépett fel.

A hazaiaknál Csinger Márk a 73. percig játszott, Veszelinov Dániel és Vitális Milán nem lépett pályára.

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+6. perc: ITT A VÉGE, NYERT A DAC!

90+4. perc: Cermákot még Mendez váltja a hazaiaknál.

90+3. perc: Bahi lövése elakadt a kapusban.

90. perc: hat perc a ráadás.

87. perc: Issa és Magda is lekocogott, Van Kessel és Simko beállt az utolsó percekre.

76. perc: kettős csere hazai oldalon – Goure és Trusa jött le, Barisic és Gruszkowski állt be.

73. perc: a DAC-nál is jön a frissítés, Csingert Risvanis váltotta.

71. perc: Papu állt be Marjanovic helyére.

70. perc: Pavúk lőtt távolról, de nem jelentett komoly veszélyt a DAC kapujára.

67. perc: Cermak lövése suhant el a bal kapufa mellett!

64. perc: csere a vendégeknél, Pavúk állt be, Danko kapott pihenőt.

57. perc: Andzouana lábában maradt a harmadik gól! Jól célzott, de Ruzinsky leért a lövésére.

48. perc: ISMÉT VEZET A HAZAI CSAPAT! Csingertől kapott labdát Andzouana, tolt rajta egyet, majd a kapuba lőtt 18 méterről – ez már a második gólja volt a védőnek.

46. perc: csere a hazaiaknál, Kacer helyén Ramadan folytatja.

46. perc: jöhet a folytatás!

ELSŐ FÉLIDŐ

45+2. perc: itt a vége az első félidőnek.

45. perc: két perc lesz a ráadás.

39. perc: Issa tört kapura, de Csinger remek ütemű szerelésének köszönhetően elmaradt a lövés.

37. perc: EZT MEGÚSZTA A DUNASZERDAHELY! Simamura próbálkozását a gólvonalon állította meg a hazaiak kapusa.

30. perc: MÁRIS OTT AZ EGYENLÍTÉS! Sokáig nem örülhettek a hazaiak a vezetésnek – Adekunle alapvonalról visszagurított labdáját a vendégek kapitánya, Marcin vágta hét méterről a kapu közepébe. 1–1

29. perc: a hazaiak gólszerzője, Andzouana lőtt ismét, de ez most nem sikerült olyan jól, mint néhány perce.

25. perc: VEZET A DAC! Andzouana szerezte meg a vezetést a hazaiaknak – a védő Magdától csente el a labdát, majd precízen tekert a hosszúba. 1–0

20. perc: Ruzinovskýnak kellett öklöznie, veszélyesen kanyarodott a kapu felé a labda.

19. perc: újabb sárga lapos figyelmeztetés a vendégeknek, ezúttal Volankisz volt túlságosan erőszakos.

Az idő egyébként remek Dunaszerdahelyen, 4000 néző ki is látogatott a napos időben a Mol Arénába.

10. perc: Majranovic kapott sárga lapot.

5. perc:Trusa cselezgetett jól a tizenhatosnál, a lövése viszont a jobb kapufa mellett elsuhant.

4. perc: MI MARADT KI?! Az első nagy helyzet a DAC előtt adódott, Trusa varázsolta Cermak fejére a labdát, ő azonban nem tudott a kapuba bólintani.

1. perc: elindult az összecsapás.

A MÉRKŐZÉS ELŐTT

Az utóbbi évek egyik legsúlyosabb vereségét könyvelhette el a DAC múlt héten, hiszen 5–1-re kikapott a Zsolna otthonában a Niké Liga 10. fordulójában. A meccs után a gólt szerző magyar U-válogatott védő, Csinger Márk nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

A találkozó menetét nagyban befolyásolta a korai kiállítás, amely, mint kiderült, helytelenül volt megítélve. A meccs úgy is kerül be a krónikába, hogy Csinger Márk megszerezte első gólját a Dunaszerdahely mezében.

„Igen, megvan az első gólom. Mégpedig műfüvön amit nem szeretek. Jöttem a hosszún, a kapus aláfutott, én csak beletettem a testemet. A mellkasomról pattant a kapuba a labda. Fájó gól volt, mivel kellemetlenül ráestem a derekamra. Emellett sajnos ez a találat nem sokat számított” – mondta a Nemzeti Sportnak a zsolnai találkozó után Csinger Márk.

Az összecsapás egyik fontos, s talán döntő ítélete, amely befolyásolta a találkozó menetét, a 12. percben történt. Ekkor egy hazai lövés a gólvonalon álló Filip Kasát találta el. A játékvezető kezezés miatt kiállította a vendégjátékost és büntetőt ítélt a zsolnaiak számára, akik éltek is a lehetőséggel.

,,Egy biztos, a csapattársamnak le volt szorítva a keze. Őszintén, most nem tudom pontosan, hogy a kezét, vagy a mellkasát találta el a labda. Vissza kell néznem az esetet” – magyarázta a magyar játékos a vitatott esetet.

Lapunk úgy tudja, hogy a DAC arra fizetett rá, hogy a zsolnai meccsen nem volt VAR. A játékvezetők az ellenőrökkel a felvétel megtekintése után beismerték, hogy nem volt kéz, helytelenül lett megítélve a büntető és nem volt jogos Filip Kasa kiállítása.

„A kiegyenlített kezdet után jött a kiállítás, amely teljesen megfordította a meccsnek az állását. Eggyel kevesebben voltunk, nehezebb volt védekezni. A büntető után ugyan kiegyenlítettünk, de ezután fölényben játszottak a hazaiak, nem tudtuk őket kivédekezni. Sajnos, még a félidőig kétszer kapituláltunk. A szünetről úgy jöttünk ki, hogy maximálisan odatesszük magunkat. Egy emberrel kevesebben voltunk, de megpróbáljuk őket lepresszingelni. Jól is alakult, voltak helyzeteink, amelyek kimaradtak. Ezután újabb gólt kaptunk és onnan úgymond már nem nagyon volt visszaút. Nagyon sajnáljuk, hogy ez így alakult.”

A dunaszerdahelyiek szerdán valamelyest javítottak, a Szlovák Kupában ugyanis 6–1-re kiütötték idegenben a félamatőr Szinnát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik