DAC: ferencvárosi és korábbi újpesti támadót is szerződtettek

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2023.09.07. 16:06
null
Redzic Damir a Dunaszerdahelyben folytatja pályafutását (Fotó: DAC)
A szlovák átigazolási időszak utolsó két napján öt játékost igazolt a Dunaszerdahely. A felvidéki klubhoz érkezett a volt újpesti csatár, Fernand Gouré és a Ferencvárostól átigazolt Redzic Damir.

 

Miután augusztusban távozott a DAC-ból a klublegenda Kalmár Zsolt (a Fehérvár játékosa lett) és 3.8 millió euróért a Lecce labdarúgója lett Nikolasz Krsztovics, sokáig csend volt a klubnál. A minőségi játékosok hiánya meg is látszódott a dunaszerdahelyiek eredményein, Gula mester tanítványai előbb hazai pályán szenvedtek 2–1-es vereséget a Besztercebányától, majd 1–0-ra alulmaradtak Trencsénben.

Szlovákiában szeptember 6-ig tartott az átigazolási időszak. A DAC az utolsó két nap robbantott, a Csallóközbe költözött a venezuelai válogatott középpályás, Andrés Josué Romero, akinek a Transfermarkt szerint 500 ezer euró az értéke. A zágrábi Dinamótól érkezett a 20 éves támadó, Bartol Barisic és a 18 éves kameruni, Emile Marcel Mbida.

A Ferencváros zöld-fehér mezét sárga-kékre cserélte Redzic Damir, aki hosszú ideje tagja a magyar utánpótlás-válogatottaknak: „Nagyon várom már az új kihívást, minőségi csapathoz érkezem, amely csodálatos szurkolókkal rendelkezik. A DAC nagy klub, több ismerősöm is van itt, akik egyértelműen ajánlották a csallóközi vendégjátékot. Elsődleges célom a folyamatos játéklehetőség, találatokkal és gólpasszokkal akarom segíteni a csapatot az idény során” – nyilatkozta a DAC-honlapján a 20 éves labdarúgó.

„Damir olyan képességekkel rendelkező szélső, akit kerestünk: gyors, ballábas és remek befejező. Még mindig fiatal és jó helyre van szüksége, ahol megmutathatja a tudását. A múltban Ramadan, Szánthó és Gavrics kapcsán is együttműködtünk a Ferencvárossal, és tisztában vagyunk vele, hogy ez az út mindkét klubnak és a játékosnak is kifizetődő lehet” – mondta a klubhonlapon Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

Az átigazolási időszak utolsó perceiben sikerült a dunaszerdahelyi csapatnak megállapodni a Westerlo csapatával Fernand Gouré átigazolásáról. A 21 éves támadó a 2022–2023-as idényt kölcsönben az Újpest FC-nél töltötte, amelyben sikeres idényt zárt, hiszen 27 tétmérkőzésen 11 gólt szerzett. „Fernand tipikus befejezőcsatár, erős fejjátékkal, aki képes mélységből is támadni. Az utóbbi években a belga profiligákban bizonyította a tudását, továbbá a magyar NB I-ben is sikeres szereplést tudhat maga mögött. Meggyőződésem, hogy a személyében olyan gólerős játékost találtunk, aki nálunk is folytatja az Újpest színeiben mutatott produktivitását” – mondta Jan Van Daele.

Barisic kétéves szerződést írt alá a Dunaszerdahellyel, a többi játékos kölcsönbe érkezett.

A Kassa a ciprusi első osztályú Doxa csapatától szerződtette a benini válogatott szélsőt Tidjani Ananét. Úgy tűnik, nem ő az egyetlen futballista, aki a kelet-szlovákiai csapathoz érkezik, mivel a klub péntek délelőtt sajtótájékoztatót rendez. Valószínű, hogy a tavalyi idényben még a DAC-ot erősítű Dominik Kruzliakot mutatják be, akit a Slovannal is szóba hoztak. A szlovák középhátvéd a nyáron a görög Volosz csapatához szerződött, de a hétvégi AEK Athén (2–3) elleni találkozó után elbocsátották őt a klubtól. Lapunk úgy tudja, Kruzliakot a Diósgyőr is szerette volna megszerezni, de a 27 éves védő nemet mondott az NB I-es klub megkeresésére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik