UEFA: Messi, Haaland, De Bruyne – megvan a három jelölt az Év Játékosa-díjra

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.08.17. 17:23
null
A három jelölt (Fotók: Getty Images)
Az Európai Labdarúgó-szövetség idén is átadja az év játékosának és az év edzőjének járó díjat. Az UEFA most közölte az összes kategória top három jelöltjét!


Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) augusztus 31-én, Monacóban, a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolásával együtt adja át az év labdarúgójának, valamint az év edzőjének járó díjakat.

Magyarországról újságíróként a Nemzeti Sport főszerkesztőjét kérték fel a szavazáson és a monacói gálán való részvételre. Szöllősi György idén is kikérte az olvasók véleményét, amit javaslatként vett figyelembe. Azt, hogy kire adta le a voksát, a szavazás után – az elmúlt évekhez hasonlóan – nyilvánosságra hozzuk.

Kezdjük az Év Játékosa-díjjal, amelynél Lionel Messi, Erling Haaland és Kevin De Bruyne került be a legjobb háromba!

Messi a PSG színeiben bajnok lett, ellenben a BL-ből már a nyolcaddöntőben kiesett csapatával, nyár óta pedig nem is Európában futballozik. Jelölése fő oka természetesen a világbajnoki cím és a tornán nyújtott teljesítmény lehet, még ha az FIFA-rendezvény is volt.

Haaland a Manchester Citynél eltöltött első idényében triplázott a gárdával, ráadásul BL- és PL-gólkirály lett, utóbbi sorozatban rekordot is döntött az egy évadon belül szerzett találatokat illetően. De Bruyne szintén kulcsfigurája volt a Bajnokok Ligáját és Premier League-et nyerő Citynek.

JELÖLTEK AZ ÉV JÁTÉKOSA-DÍJRA
Lionel Messi (Paris Saint-Germain/Inter Miami)
Erling Haaland (Manchester City)
Kevin De Bruyne (Manchester City)


Az első hármason kívül további nyolc futballista kapott szavazatot. Érdekesség, hogy nincs köztük a Real Madriddal BL-elődöntőig menetelő, az idényt 23 góllal és 20 gólpasszal záró Vinícius Jr.

A legjobbak között egyértelműen felfedezhető a City-dominancia, hiszen a top 5-be négy labdarúgó is bekerült a BL-címvédőtől.

ÍME, A SZAVAZATOT KAPOTTAK LISTÁJA
4. Ilkay Gündogan (Manchester City/Barcelona)
5. Rodri (Manchester City)
6. Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain)
7. Luka Modric (Real Madrid)
8. Marcelo Brozovic (Inter/Al-Naszr)
9. Declan Rice (West Ham/Arsenal)
10. Alexis Mac Allister (Brighton/Liverpool)
11. Jesús Navas (Sevilla)

Az edzők között a triplázó Manchester City menedzsere, Pep Guardiola mellett két olasz szakember, az Interrel BL-döntőt játszó Simone Inzaghi és a Napolival 33 év után olasz bajnoki címet nyerő Luciano Spalletti került be a legjobb három közé.

JELÖLTEK AZ ÉV EDZŐJE-DÍJRA
Pep Guardiola (Manchester City)
Simone Inzaghi (Internazionale)
Luciano Spalletti (Napoli)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik