Messi ismét remekelt, kupadöntős az Inter Miami – jöhet az újabb trófea?

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2023.08.24. 08:27
null
Messivel továbbra sem talált legyőzőre az Inter Miami (Fotó: Getty Images)
Lionel Messi együttese, az Inter Miami 3–3 után tizenegyesekkel 5–4-re legyőzte a Cincinnatit magyar idő szerint csütörtök hajnalban, ezzel bejutott a labdarúgó US Open-kupa döntőjébe.

Elképesztően jól megy az eddig bukdácsoló Inter Miaminak, amióta Lionel Messi, Sergio Busquets és Jordi Alba csatlakozott a klubhoz: a hétszeres aranylabdás klasszis csapatba kerülésétől számítva sorozatban immár a nyolcadik meccsét nyerte meg az együttes.

Mint megírtuk, magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezték a mexikói élvonal és az MLS (észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság) csapatai részvételével zajló Ligák Kupája döntőjét, amelyet az Inter Miami megnyert a Nashville SC ellen.

Az amerikai „kaland” magyar idő szerint csütörtök hajnalban, a US Open-kupa elődöntőjében folytatódott, mégpedig a Cincinnati ellen, amely épp vezeti a Keleti konferenciát a bajnokságban, azt a csoportot, amelyben az Inter Miami az utolsó helyen áll 18 ponttal – 33 pont a lemaradása az éllovassal szemben.

De ezúttal ez mit sem számított, ahogyan az sem, hogy a hazai cincinnatiek a második félidő elején már két góllal vezettek. Lionel Messi a 68. és a 97. (!) percben is gólpasszt adott Leonardo Campanának, ezzel hosszabbításra mentve az összecsapást.


A ráadásban aztán előbb a vendégek szereztek vezetést, viszont a japán Kubo Jaja a 114. percben életben tartotta a Cincinnati döntős reményeit (3–3). Újabb gól nem született, tehát tizenegyespárbajban dőlt el minden, amely az ötödik körig futott, ekkor Nick Hagglund hibázott – az Inter Miami játékosai ezzel szemben pontosak voltak, Messi is betalált, így a csapattal együtt készülhet a Houston Dynamo elleni szeptember végi fináléra.

Addig is érdemes megtekinteni a mostani meccs összefoglalóját, parázs pillanatokból nem volt hiány!



EGYESÜLT ÁLLAMOK
US OPEN-KUPA
Elődöntő
Cincinnati–Inter Miami 3–3
– tizenegyesekkel 4–5, továbbjutott az Inter Miami

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik