Szaúd-Arábia: a FIFA átigazolási tilalommal sújtotta Ronaldo csapatát

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.13. 14:18
null
Nem fizetett a Leicesternek, kalamajkában van az Al-Naszr (Fotó: Getty Images)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) három átigazolási időszakra eltiltotta az újonnan érkező játékosok regisztrálásától a szaúd-arábiai Al-Naszrt, miután az nem fizette ki az angol másodosztályban érdekelt Leicester Citynek az Ahmed Musa átigazolásában foglalt bónuszokat – írja a The Athletic.

A Cristiano Ronaldót is foglalkoztató rijádi együttes 2018 óta tartozik az akkor még angol élvonalbeli Leicester Citynek, mivel a mai napig nem fizette ki az akkor szerződtetett Ahmed Musa átigazolási kontraktusában foglalt teljesítménybónuszokat, összesen 460 ezer eurót.

A FIFA 2021-ben már figyelmeztette emiatt az Al-Naszrt, de a rijádi klub a jelek szerint azóta sem rendezte a tartozásait (noha azoknak a jogosságát vitatta, a Nemzetközi Sportdöntőbíróság a FIFA-nak adott igazat), így életbe lépett a három átigazolási időszakra érvényes tiltás. Nemzetközi sajtóhírek szerint a klub már elkezdte a hiányzó pénzösszeg kifizetésének folyamatát, így a nemzetközi szövetség akár néhány napon belül is feloldhatja a klubra kiszabott szankciót.

A 108-szoros nigériai válogatott támadó – aki jelenleg a török Sivasspornál légióskodik – 2018 és 2020 között játszott az Al-Naszrban, amellyel bajnoki címet is nyert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik