Liga 2: nem bírt Miriuta csapatával az FK Csíkszereda

Vágólapra másolva!
2023.04.14. 13:38
null
A Csíkszereda döntetlent játszott a Minaurral (Fotó: fkcsikszereda.ro)
A székelyföldi klub férficsapata már nem eshet ki a másodosztályból, miközben a női együttes elődöntőbe jutott a Román Kupában. 

 

Nagybányai döntetlennel szabadult meg végleg a kiesés (inkább csak elméleti) veszélyétől az FK Csíkszereda a román másodosztályban. Az alsóházi forduló mérkőzéseit az ortodox húsvét miatt játszották péntek délelőtt a megszokott szombati időpont helyett, a székelyföldi csapat ellenfele pedig a Minaur volt, amelynek Miriuta László a szakmai igazgatója és néhány hete a vezetőedzője is.

A kiesés ellen küzdő hazaiak többet próbálkoztak az első félidőben és a szünet előtt Jhon Mondragon szöglet utáni fejesével meg is szerezték a vezetést, de a másodikban gyorsan egyenlített az FK, Jelena Richárd szintén egy sarokrúgás után fejelt a kapuba. Az egyik csapatnak sem igazán kedvező eredmény pedig már nem változott a hátralevő időben, így a Minaur maradt a kiesést jelentő utolsó előtti helyen, a Csíkszeredát pedig megelőzte Sellenberk.

Közben az FK Csíkszereda női csapata fennállása legnagyobb sikerét elérve bejutott a Román Kupa elődöntőjébe, nyolcat rúgva idegenben a Rapidnak. A mérkőzés hőse az egymaga öt gólt szerző Balázs Eszter volt.

Liga 2, play-out, A-csoport, 4. forduló:
Minaur Baia Mare–FK Csíkszereda 1–1
(Mondragon 42., illetve Jelena 57.)
Az állás: 1. Selimbar 33 pont, 2. Slobozia 33, 3. Csíkszereda 33.

Női Román Kupa, negyeddöntő:
Rapid Bucuresti–FK Csíkszereda 1–8
(Barbos 82. – 11-esből, ill. Balázs 3., 7., 61., 69., 70., Fülöp 59., Bartalis 80., Szőke 84.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik