A 94. percben egyenlített a Rijeka otthonában az Eszék

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2023.04.02. 15:00
null
Fotó: NK Osijek
A horvát 1. HNL 27. fordulójában a Rijeka 1–1-et játszott odahaza a lefújás előtti utolsó pillanatokban egyenlítő Eszékkel.

HORVÁT 1. HNL
27. FORDULÓ
Rijeka–NK Osijek (Eszék) 1–1
(Frigan 31. – 11-esből, ill. Zaper 90+4.)

A volt eszéki és volt diósgyőri Alen Grgic és a volt ferencvárosi Emir Dilaver is kezdett a hazai csapatban, de nem ők voltak a főszereplői az első perceknek, hanem a középcsatár Matija Frigan és a szűrő Veldin Hodza, ám gólt nem hozott egyik összjátékuk sem.

Az egyszeres válogatott balszélső, Kristijan Lovric gyorsaságára épültek az eszéki kontrák, volt is pár jó elfutása a 27 éves játékosnak, egyszer még a kapust is kicselezte, de pontatlanul adott be. A 20. percben ellenben tökéletesen szolgálta ki a szintén egyszeres válogatott Mijo Caktast, aki azonban közelről a kapusba lőtt!

Egy gól esett végül az első félidőben, Mihael Zaper teljesen fölöslegesen beleütött kézzel Matija Frigan beadásába, a hazaiak középcsatára magabiztosan értékesítette a 11-est.

Az első félidőben lesérült Sime Grzant váltó Ivan Fiolic egyenlíthetett volna nem sokkal a fordulás után, de közeli fejesét kivágta a gólvonal előtt Niko Galesic.

Frigan és Ramón Miérez is kihagyott egy-egy hatalmas ziccert, de a ráadás negyedik percében egyenlített az Eszék, és ki más is szerezte volna a gólt, mint Michael Zaper?!

PERCRŐL PERCRE

90+6. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+4. PERC MICHAEL ZAPER KIEGYENLÍT! Jurcevic bal oldali, ballábas beadását hat méterről, középről a bal alsó sarokba fejeli az egyedül érkező eszéki csapatkapitány! 1–1!

90+2. perc Emir Dilaver kap sárga lapot Miérez ellökéséért.

Öt perc a ráadás.

88. perc Jankovicot Danilo Veiga váltja.

86. perc Spoljaric bal oldali beadását Miérez középről, pár lépésről kapura teszi, de belekap a labdába Labrovic!

83. perc Vedran Jugovic kap sárga lapot Ampem felrúgásáért.

76. perc Marin és Frigan le, Nais Djouahra és Jorge Obregón be, újabb légiósok a pályán a házigazdánál. Két szélső a pályán.

76. perc Ampem jobbról tökéletesen ad középre, Frigan ordító ziccerben... ballal a jobb alsó mellé lő.

73. perc Caktas és Lovric is elfárat, a fiatal Domagoj Bukvic és a rutinos Josip Spoljaric a pályán.

67. perc Selahi az előbb nem lőtt az ötös elől, hátrafelé passzolt. Grgic is lemegy vele együtt, Prince Ampem és Emmanuel Banda a pályán, a lét légióssal támadóbb szellemben a Rijeka.

66. perc Lovric ballal a jobb alsó mellé vág egy 24 méteres, középről járó szabadrúgást.

62. perc Kissé balról jobbal Lovric másfél méterrel a bal felső mellé lő, 21 méterről.

57. perc Jankovic kornerét ballal egy védőbe rúgja 17-ről Vukcsevics. Caktast kell ápolni, rosszul léphetett, mellőle lőttek az imént, de nem ő blokkolt. A bal bokája fáj.

Galesic 22 éves, a Hertha neveltje!

52. perc Jovanovic szép beadása után Fiolic helyzetben, a közeli fejes túljut a kapuson is, de ment a gólvonal eltt Galesic. A vendégek kezezést reklamálnak, de tovább.

50. perc Andrija Vukcsevicsnek is sárga lap, odalépett Zaper lábára. Aztán túl hevesen reklamált.

47. perc Ivan Fiolic kap sárga lapot Jankovic lekönyökléséért.

4

6. PERC FOLYTATJUK!

E párharc legjobb góllövői a közelmúltból:
Mario Gavranovic 8
Antonio Colak 6
Franko Andrijasevic 6
Petar Bockaj 6
Ramón Miérez 5

57 százalékban volt a labda ma a hazaiaknál, 11-szer lőttek kapura, 2-szer a kapu felületére, a másik oldalon ez az arány 7/4.


45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Fiolic jobbról a kapu elé emel, de Miérez lemarad a labdáról.

Két perc a ráadás.

42. perc Frigan kiugratja Marint, aki kicselezi Malenicát is, de nem találja el ballal a kaput.

38. perc Barisic becsúszva szereli a bal sarok előtt Frigant!

37. perc Ivan Fiolic fut be Grzan helyére.

36. perc A hazai kapus a jobb alsó előtt fogja Lovric 20 méteres, ballábas lövését, Malencica hasonlóan cselekszik Jankovic 12 méteres, ballábas kísérletével.

35. perc Grzant kell ápolni, ellőkte őt csúnyán a jobb szélen Frigan, előtte Lovric bal oldali beadását kivágta Caktas elől az ötösön Dilaver. Igen, a volt FTC-s Dilaver.


31. PERC MATIJA FRIGAN ballal a léc alá lő, középre, Malenica balra el. 1–0!

A VAR sem sokat ketyegetett ezen.

29. perc BÜNTETŐ, a Grgic indította Frigan jobb oldali beadása után fölöslegesen kezez becsúszva Zaper. Egyértelmű volt az eset.

25. perc Mezőnyharc.

25. perc A 16-os elől, középről jobbal a jobb alsó mellé lő Jankovic. Előtte is után pontatlan beadások a két kapu előtt.

20. perc Omerovic jó passzával Lovric elviharzik a bal szélen, ballal remekül ad középre, de Caktas jobbal nyolcról a kapusba lő! Pontosabban jobb lábbal védett a hazai csk.

20. perc Lovric harciasan szerel a felezőnél, majd métereket csúszik kifelé a meccs előtt alaposan fellocsolt pályáról.

15. perc Grgic passzából Jankovic lő jobbal 13-ról kapura, estében, de blokkol szépen Barisic.

10. perc Lovric szépen megy el a bal szélen, kicselezi a kapust is, de ballal éles szögből pontatlanul ad be.

9. perc Firgan a jobb sarok mellé fejeli méterekkel Smolcic jobb oldali beívelését, 9 méterről, középről. Selahi távoli lövése sem veszélyes. Az albán válogatott középpályás az Anderlecht játékosa volt nem is olyan régen.

8. perc Caktas távoli lövése kapuscsemege.

5. perc A montenegrói válogatott, Sevilla-nevevlés Vukcsevics balról ballal remekül emel az ötös elé, Frigan a jobb alsó mellé ollózza a labdát a tétova védők között.

4. perc Barisic szereli szépen a 16-oson belül Frigant, Grzan pedig takarít.

Marin sokszoros U-válogatott, a Dinamo neveltje, játszott a Monzában is. 22 éves.

3. perc Fölé, jobbról jobbal remekül ad be Hodza, de hat méterről jobbal az égbe lövi a ziccerét Marin!

2. perc Miérezt lebirkózzák, Grzan jobb oldali beadása a kapusé, a hazai csapatkapitányé, Labrovicé.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta fehérben, a vendégek tiszta feketében.

(sofascore)
(sofascore)

Kiváló az idő, süt a nap.

PERCRŐL PERCRE

Az NK Osijek játékosai is megnézték az új otthonukat. Még nincs pontos dátuma a hivatalos átadásnak, ez függ a gyepszőnyegtől is, amely várhatóan hat-nyolc hét múlva lesz játékra alkalmas.

A gyepszőnyeg olyan minőségű lesz, mint amilyen a madridi Bernabéuban vagy a brazil Maracanában is megtalálható. Szépen fogynak az ülőhelyek is, kilenc skyboxból nyolcnak már van gazdája a következő három esztendőre.

Az új stadion (Fotó: NK Osijek)


Az új eszéki stadiont mindössze a befogadóképesség különbözteti meg a legjobb európai sportkomplexumoktól: 13 005 ülőhellyel szerelik fel. A stadion első emeletén éttermet is kialakítottak. A játékosok számára külön szobák állnak rendelkezésre, és a sajtó részére is nagy területet alakítottak ki.

Az összberuházás költsége mintegy 65 millió euró – számolt be róla a Sportske novosti napilap. Ebben az utánpótlás- és edzőcentrum kialakítása is benne van. A komplexum összesen hét pályát foglal magába, benne egy hibrid borításút is. Az arénában a modern technológiák egész sora megtalálható, benne a teljes létesítményt pásztázó kamerarendszerrel, LED-es világítással.

A munka legnagyobb része már véget ért, immár kivilágítva is megtekinthető a horvát labdarúgó-bajnokságban szereplő NK Osijek új hazai stadionja, amely Eszék Rétfalu városrészének keleti részén épül fel. A 13 ezer férőhelyes létesítmény Horvátország legmodernebb arénája lesz, amely várhatóan – még nem hivatalos – az Opus Aréna nevet viseli majd tíz évig.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A RIJEKA–ESZÉK MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik