Liga 2: hazai vereséggel zárta az alapszakaszt a Csíkszereda

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2023.03.12. 17:58
null
Kikapott a Csíkszereda (Fotó: Pál Zoltán / FK Csíkszereda)
Ismét utolsó perces góllal kapott ki az FK Csíkszereda a román labdarúgó-másodosztályban (Liga 2), így a legutóbbi öt mérkőzésén csupán egyetlen pontot szerző székelyföldi csapat a 11. helyen zárta az alapszakaszt. 

 

A Viitorul Pandurii elleni hazai mérkőzésen végig érződött a tét hiánya, hiszen már egyik csapat sem juthatott a felsőházi rájátszásba. Csíki oldalon ráadásul a két legrutinosabb belső védő, Kelemen Dávid és Apró Claudiu is eltiltását töltötte, így a vendégek – főleg a második félidőben – többször is könnyedén lekontrázták az FK-t. A meccs elején még kezdeményezőbb Csíkszereda a második félidőben csak Gyenge Szilárd bravúros védésével odázta el a vendégek vezetését, de a Kovács Márk szabálytalansága miatt befújt büntetőt már ő sem tudta hárítani.

Alig tíz perc múlva viszont Ignas Kruzikas lerántása után az FK is tizenegyeshez jutott, amelyből Kovács Lóránt egyenlített. A végjáték kontrafocija a találkozó leglátványosabb része lett, mindkét oldalon hatalmas lehetőségek maradtak ki, mielőtt az ötösön üresen maradt Claudiu Dragu belőtte a zsilvásárhelyi együttes győztes gólját.

A versenykiírás szerint a Liga 2 alapszakaszának első hat helyezettje a felsőházban küzdhet tovább a feljutásért – bár pont az első helyen végző Steauának nincs joga az élvonalban szerepelni. A maradék 14 csapatot a helyezések alapján két csoportba osztják, ahol minden gárda egyszer játszik valamennyi ellenfelével. Az FK csoportjában még az Unirea Slobozia, a Slatina, az Újszentes (Dumbravita), a Metaloglobus, a Nagybánya (Minaur Baia Mare) és temesvári Poli szerepel.

LIGA 2
19. forduló
FK Csíkszereda–Viitorul Pandurii Targu Jiu 1–2
(Kovács L. 80. – 11-esből, illetve Tegle 68. – 11-esből, Dragu 90+2.)
Az alapszakasz végeredménye: 1. Steaua 40 pont, 2. Poli Iasi 40, 3. Otelul Galati 36, ...11. Csíkszereda 26.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik