Női foci: a magyar válogatott súlyos pofonba futott bele Cipruson

Vágólapra másolva!
2023.02.19. 16:24
null
A finnek góljai megfogták a mieinket (Fotó: mlsz.hu)
A magyar női labdarúgó-válogatott súlyos, 8–0-s vereséget szenvedett Finnország csapatától a Ciprus-kupa második napján.

 

Válogatottunk a ciprusi felkészülési torna második mérkőzésén a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapjának leírása szerint jól kezdett, ám a finnek az első húsz perc után megszerezték a vezetést és a fékidőre már 3–0-ra vezettek. A szünet után Margret Kratz szövetségi kapitány cserékkel igyekezett frissíteni – kevés sikerrel, a finnek megint az első húsz perc eltelte után kezdték a gólgyártást, s a végén összesen nyolcig jutottak a lefújásig.

„Hat kulcsjátékosunk is hiányzik a kezdőcsapatból és az első három kapusunk sem tudott elutazni velünk, akik rendszeresen szerepelnek a válogatottban. Az ilyen ellenfelek ellen viszont szükségünk lenne a tapasztalt kerettagokra is. Az első húsz percben irányítottuk a mérkőzést, de ezt a kapott gólok után nem tudtuk folytatni. Az ellenfél találatai nagyon megfogták a csapatot és nem tudtunk helyzeteket kialakítani, védekezni kényszerültünk a találkozó végéig, nagyon nehéz meccs van mögöttünk” – idézte Margret Kratz szövetségi kapitányt a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapja.

A Cipruson edzőtáborozó magyar válogatott csütörtökön 2–1-re kapott ki a románoktól, szerdán pedig a horvátokkal méri össze az erejét.

NŐI LABDARÚGÁS
CIPRUS-KUPA

Magyarország–Finnország 0–8 (0–3)
Magyarország: Barti – Fördős (Pápai, a szünetben), Turányi, Kovács L., Németh H. – Nagy V., Papp L. (Nagy F., 62.), Csányi D. (Fenyvesi E., a szünetben), Szabó V. (Palakovics, 72.) – Kaján (Németh L., 62.), Vágó F. (Csigi, 85.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik