Liga 2: a végén bukta a győzelmet az FK Csíkszereda

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2023.02.25. 12:26
null
Hiába vezetett két góllal a Csíkszereda, nem tudott nyerni (Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda)
A félidők hosszabbításperceiben bukta el a győzelmet idei első mérkőzésén az FK Csíkszereda a román másodosztályban: a bukaresti Progresul Spartac kétgólos hátrányból szerzett pontot a Székelyföldön.


Werner Bürger, az FK télen érkezett német edzője az elmúlt másfél év házi gólkirálya, Jelena Richárd helyett a frissen igazolt Ignas Kruzikasszal kezdett középcsatárként, a hórihorgas litván támadó pedig bő félóra alatt góllal és gólpasszal hálálta meg a bizalmat: előbb Peter Gál-Andrezly beadását rúgta a kapu torkából a hálóba, majd tökéletesen készítette le a labdát Soufiane Jebarinak, aki 14 méterről lőtt a bal alsó sarokba. A harmadik gólra is Kruzikasnak volt a legnagyobb esélye, de fejesét megfogta Boison Wynney, a vendégek kapusa. Az első félidőben a hazai kapura teljesen veszélytelen vendégek a ráadáspercekben Karácsony Márk hibájának köszönhetően szépítettek, a fiatal csíki kapus röviden ütött el egy balról érkező beadást, Ionut Tudorache pedig 10 méterről a léc alá emelte a labdát.

A második félidőben is az FK birtokolta többet a labdát, de fölényét képtelen volt helyzetre váltani, miközben Tudorache és Félix Menn az ötös sarkáról sem találta el a hazai kaput. Paul Pirvulescu „önkapufájánál” még szerencséje volt a csíki csapatnak, az újabb hosszabbításban viszont újabb gólt kaput: Eperjesi Gábor sikertelen felszabadítása után Andrei Purice 22 méteres lövése megpattant egy hazai védőn és a labda a bal sarokba csorgott.

Két fordulóval az alapszakasz vége előtt székelyföldi csapat továbbra is a hetedik helyen áll a Liga 2-ben, pedig egy győzelemmel felléphetett volna a felsőházi rájátszást érő hatodik pozícióba.

ROMÁN LIGA 2
17. FORDULÓ
FK Csíkszereda–Progresul Spartac 2–2
(Kruzikas 14., Jebari 36., illetve Tudorache 45+2., Purice 90+3.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik