Olaszország: az autópályán estenek egymásnak a Napoli és a Roma ultrái – videó

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.08. 21:44
null
Egymásnak estek a római és a nápolyi huligánok – képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)
Csaknem 300 olasz ultra esett egymásnak az A1-es autópálya Badia al Pino pihenőhelyénél vasárnap, írja a La Gazzetta dello Sport.

Az első beszámolók szerint a konfliktust az okozta, hogy a Milánóba tartó római drukkerek kisbuszait kövekkel és füstbombákkal dobálták meg a rendőri ellenőrzésre váró nápolyiak, akik egyébként Genovába tartottak a Sampdoria elleni meccsre. A váratlan „sortűz” hatására körülbelül 150 Roma-fanatikus döntött úgy, hogy megtorolja a támadást.

Az üggyel foglalkozó arezzói rendőrkapitányság két forgatókönyvet is valószínűnek tart – az egyik verzió szerint egy előre megbeszélt összecsapás történt, míg a másik változat szerint a nápolyi huligánok egy kitervelt rajtaütést hajtottak végre.

Az összecsapások során egy római drukker komolyabb sérüléseket szenvedett – őt kórházba szállították.

Az autópályán látott összecsapások a Napoli és a Roma szurkolói között elfogadhatatlanok. Bízunk benne, hogy a rendőrség előállítja és megbünteti a felelősöket. Ezek nem igazi sportemberek! Róma és Nápoly is barátságos város, amely nemet mond az értelmetlen erőszakra” – írta közös közleményében Róma polgármestere, Roberto Gualtieri, valamint a nápolyi városvezető, Gaetano Manfredi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik